DEH

DEH

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Η αύξηση στα τιμολόγια δε λύνει το πρόβλημα της ΔΕΗ» Πρόταση της ΔΕΗ στη ΡΑΕ για μεσοσταθμικές αυξήσεις από 14,5 έως 48,7%


«Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς η επιχείρηση έχει δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και έως εκ τούτου δεν μπορεί να πετύχει το επενδυτικό της πρόγραμμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο ενεργειακός αναλυτής, Νίκος Φρυδάς.

Σημείωσε πως η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση οφείλεται στην άρνηση της ίδιας και της κυβέρνησης να ακολουθήσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ προτείνει προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μεσοσταθμικές αυξήσεις για το οικιακό τιμολόγιο που θα κυμαίνονται από 14,5 έως 48,7% για το 2013. Συνολικά οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμολογίων φτάνουν το 24,9%.

Οι ανατιμήσεις
, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, θα ισχύσουν τμηματικά στις αρχές του χρόνου, κατά 10,8% στις αρχές Μαίου, κατά 6,3% και τέλος στις αρχές Ιουλίου κατά 6,1%. Παράλληλα καταργούνται τα φθηνά τιμολόγια έως 800 κιλοβατώρες.

Η ΡΑΕ επιφυλάσσεται να εισηγηθεί για το ύψος των αυξήσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος


Δεν υπάρχουν σχόλια: