DEH

DEH

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Αργούν οι εθελούσιες στη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν ακόμα εξελίξεις για τις επερχόμενες εθελούσιες εξόδους από τη ΔΕΗ, παρά τα όσα γράφονται τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προηγηθεί η διαδικασία λήψης των αποφάσεων σχετικά με το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων. Πρώτα δηλαδή θα αποφασιστεί το ποιες είναι οι μονάδες που θα κλείσουν, και επιπλέον πόσο είναι το εναπομείναν προσωπικό που ο Κλάδος Παραγωγής θα χρειάζεται για να λειτουργήσει. Κατόπιν, θα πρέπει να βρεθεί και ένα γενναίο ποσό από πλευράς της Επιχείρησης, το οποίο με τη μορφή μπόνους θα αποτελέσει κίνητρο για την αποχώρηση των εργαζομένων.
Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή των προτεινόμενων για αποχώρηση από την Επιχείρηση, θα είναι ποιοτικά και ποσοτικά. Στόχος των ανώτατων διοικητικών κλιμακίων, είναι να οδεύσουν προς την έξοδο εργαζόμενοι με χαμηλή τεχνογνωσία και υψηλό μισθολογικό κόστος. Χαρακτηριστικά λέγεται πως, η αποχώρηση του προσωπικού που δεν έχει υψηλή τεχνογνωσία, θα είναι η πρώτη στόχευση της εθελούσιας εξόδου,  όταν και αν αυτή γίνει.

– Ο Επίκαιρος καταγράφει
e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: