DEH

DEH

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στα "κάγκελα" οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις της Μέσης Τάσης - Έλαβαν ειδοποίηση από τη ΔΕΗ για αυξήσεις 21%


Θοδωρής Παναγούλης
 
Σε αναστάτωση βρίσκονται οι επιχειρήσεις (κυρίως βιομηχανίες) που ηλεκτροδοτούνται στη Μέση Τάση και ανήκουν στην ενεργοβόρα κατηγορία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress,  ξεκίνησαν να έρχονται εμημερώσεις από τη ΔΕΗ για τη νέα τιμολογιακή της πολιτική.


Παρότι αυτό δεν είχε ανακοινωθεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ ειδοποιεί για αυξήσεις 11% στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (προμήθεια ρεύματος) και βεβαίως προστίθεται η μείωση στην έκπτωση συνέπειας. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί σε αυτή την κατηγορία καταναλωτών η μείωση του Απριλίου από 15% σε 10%, τώρα οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις περνάνε αυτόματα σε έκπτωση συνέπειας 5%, δηλαδή βρίσκονται μπροστά σε επιβάρυνση 10%.
Επιπλέον, υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και επιπλέον επιβάρυνση, καθώς φαίνεται ότι καταργούνται και οι εκπτώσεις όγκου που εξαφάλιζαν κάποιες τουλάχιστον από αυτές.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ έρχεται τη στιγμή που καταργούνται οι δημοπρασίες NOME και συνεπώς περιορίζονται οι δυνατότητες των προμηθευτών να αγοράζουν φτηνότερο ρεύμα. Ως εκ τούτου περιορίζονται και οι δυνατότητες και για τους ενεργοβόρους της Μέσης Τάσης  να αναζητήσουν από την αγορά φθηνότερο ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: