DEH

DEH

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δεν παραιτούμαι" λένε τα Golden boys του ΑΔΜΗΕ

 
Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιρρίπτουν ευθύνες για λάθος χειρισμό στο υπουργείο, γεγονός που όπως υποστηρίζουν, τους άφησε εκτεθειμένους και βορά των ΜΜΕ. Προκειμένου να προχωρήσουν στην παραίτησή τους, φέρονται να ζήτησαν εγγυήσεις και προστασία.
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα (σε περίπτωση παραίτησης το τυπικό αναφέρει για τον ΑΔΜΗΕ ότι αυτή υποβάλλεται στο Εποπτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο που συνδέει τη θυγατρική με τον μητρικό όμιλο ΔΕΗ) φαίνεται ότι, πέραν της άρνησης των δύο στελεχών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, καταγράφηκαν και διαφωνίες εντός του οργάνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από τη ΔΕΗ υποστήριξαν ότι πράγματι καλώς πήραν τα χρήματα τα μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα από το σχετικό νόμο της κυβέρνησης. Στον αντίποδα, τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από το Δημόσιο έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και θεωρούν ότι έγινε κακή εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Σύμφωνα τέλος με πηγές του υπουργείου που ρωτήθηκαν σχετικά, η αντικατάσταση Μπλάνα - Κορωνιωτάκη θα γίνει οπωσδήποτε, έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες και συγκαλείται Δευτέρα ή Τρίτη το Εποπτικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ. Έχουν μάλιστα βρεθεί τα πρόσωπα και η αντικατάσταση των μελών της διοίκησης είναι δεδομένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: