DEH

DEH

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πως είδε η Γερμανία την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τους ρύπους

Με ανάμεικτα συναισθήματα αντέδρασαν διάφοροι φορείς στη Γερμανία στην χθεσινή ψήφο του Ευρωκοινοβουλίου για την αναμόρφωση του ETS και την κλιματική πολιτική.
Ο γερμανικός σύνδεσμος ΑΠΕ, BEE, επέκρινε τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου αποκαλώντας τις "κενές" και τονίζοντας ότι στηρίζουν ένα "αναποτελεσματικό εργαλείο για την κλιματική προστασία". Παράλληλα, ο ΒΕΕ ανέφερε ότι "το ETS δεν πρόκειται να πετύχει τις μειώσεις ρύπων που προβλέπει η συμφωνία του Παρισιού". Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των εκδιδόμενων δικαιωμάτων εκπομπών πρέπει να μειωθεί κατά 4,7% ετησίως, ενώ το Ε.Κ. συμφώνησε σε 2,2%. Για το λόγο αυτό, ο σύνδεσμος καλεί για μια εθνική προσέγγιση προς το εν λόγω θέμα.
Από την πλευρά του, το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας της Κολωνίας, σχολίασε ότι το ETS "δουλεύει καλά" και αρνήθηκε την κριτική ότι η τιμή άνθρακα είναι πολύ χαμηλή.
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έγραψε σχετικά ότι η τιμή άνθρακα έχει κολλήσει στα 5 ευρώ/τόνο εδώ και χρόνια επειδή "η Ε.Ε. επιτυγχάνει τους κλιματικούς της στόχους έτσι κι αλλιώς". Όπως εξηγεί ο Χέντρικ Κάφσακ, αν η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναγκαστεί τεχνητά να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες κλιματικές επενδύσεις, τότε απλά θα ξεπεράσει τους στόχους αυτούς. "Κάτι τέτοιο θα ενθουσίαζε τον υπόλοιπο κόσμο, που πλέον θα έπρεπε να πράξει λιγότερα. Το κλίμα δεν θα ωφεληθεί από αυτό", προσθέτει

Δεν υπάρχουν σχόλια: