DEH

DEH

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ (βίντεο)


Σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΗ για την επιλογή των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή, προχώρησε η ΓΕΝΟΠ.
Ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, παρέδωσε υπόμνημα στα μέλη του ΔΣ και αναφέρθηκε στο θέμα των εμπράγματων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων που, όπως είπε, είναι ενσωματωμένα στον όμιλο της ΔΕΗ.
Ο Γ.Αδαμίδης ζήτησε να παραμείνει το άρθρο 43 σε ισχύ και
κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να απέχουν από τη συνεδρίαση.
Η ΓΕΝΟΠ, τόνισε, είναι υποχρεωμένη μετά την αίτηση ακύρωσης του


διαγωνισμού που κατέθεσε στο ΣτΕ να προσφύγει και απέναντι στα μέλη του ΔΣ, καθώς οι ευθύνες, σημείωσε, εκτός από συλλογικές είναι και ατομικές.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ, Νίκος Φωτόπουλος και Παντελής Καραλευθέρης, έπειτα από σύντομες παρεμβάσεις τους, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
ΕΠΙΣΗΣ...Χωρίς εκπλήξεις συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή, καθώς από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους τελικά «κόπηκε» μόνος ένας, η κινεζική China Southern Power Grid, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, σε συμμόρφωση με το Νόμο 4389/2016, ως ισχύει, και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 11ης Ιουλίου, ενέκρινε την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, είναι οι:
- RTE International εκ μέρους της RTE Reseau de Transport d'Electricite S.A.
- State Grid International Development Limited, Hong Kong
- TERNA - Rete Elettrica Nazionale S.p.A. σε σύμπραξη με F2i SGR S.p.A.
Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική
διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: