DEH

DEH

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη πώληση του 17% της ΔΕΗ, τόνισε ο Σκουρλέτης. Η Κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ με την πολιτική της απαντά η ΝΔ.

Κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ για τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ και αυτή είναι και η θέση της Κυβέρνησης.
«Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια άφησε αιχμές και κατά του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ, «αυτό το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί - και αυτό γεννά ερωτήματα».
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News», χαρακτήρισε ως «πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση την υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΑΔΜΗΕ», καθώς, όπως λέει, «κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα (51%) των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη στρατηγική συνεργασία άλλου αντίστοιχου διαχειριστή δικτύων κατά 24%», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ένα μοντέλο που θα πρέπει να το εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς».
Σε άλλα σημεία της συνέντευξης του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει στην ώρα της και απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως σχήμα οξύμωρο μία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

ΝΔ: Η ΔΕΗ βαδίζει στο δρόμο της καταστροφής

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων,  Κώστας Σκρέκας, για τη συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  ΠΆΝΟΥ  Σκουρλέτη στην εφημερίδα ,έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Στις μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ “Δεν Πληρώνω”.
Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι.
Ο κ. Σκουρλέτης, τη στιγμή που η βιωσιμότητα της ΔΕΗ αλλά και της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο σημείο μηδέν, επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.  
Βασικό μέλημά του είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρία. Ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος και για τη ΔΕΗ.  
Τα επαναλαμβανόμενα “είπα – ξείπα” του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ρίχνουν στα τάρταρα την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: