DEH

DEH

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Λαϊκισμός και δημαγωγία προς άγραν ψήφων…


Όλοι κάνουν λάθη… Το πρόβλημα με τα στελέχη της ΔΑΚΕ είναι ότι δεν μαθαίνουν από αυτά… Μετά τη παρατεταμένη - επταετή - περίοδο σιγής και απραξίας, βγαίνουν από τον κομματικό λήθαργο, προς εξυπηρέτηση του παραταξιακού συμφέροντος.
Με σωρεία ανακοινώσεων, δέκα μέρες πριν τις εκλογικές διεργασίες κορυφαίων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς και να διαγράψουν τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου.
Ματαιοπονούν… Η ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν λυγίζουν στα κελεύσματα της εξουσίας και δεν παραγράφεται από εκθέσεις ιδεών, άνευ αντικρίσματος…
Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται απ΄ τους μονίμως απόντες. Εκείνους, που την κρίσιμη ώρα τις μάχης, αποστασιοποιήθηκαν, προτάσσοντας πάνω από όλα την κομματική νομιμότητα και πειθαρχία.
Εκείνους, που επί σειρά ετών προσέφεραν άλλοθι σε πολιτικές επιλογές, χρεώνοντας ως «αποκλειστικό» υπεύθυνο για τη κατάρρευση της Επιχείρησης, τον κακό Αθανασόπουλο..
Εκείνους που καταρράκωσαν τον θεσμικό τους ρόλο και έλαμψαν δια της απουσίας τους σε κάθε μεγάλο αγώνα, (νόμος Πετραλιά, συμπαραγωγές, αποχαρακτηρισμός αλουμίνιο της Ελλάδος).
Ματαιοπονούν… Οι εργαζόμενοι έχουν γνώση. Κρίνουν την ιστορική διαδρομή του καθενός. Γνωρίζουν ότι στο συνδικαλιστικό DNA της ΔΑΚΕ είναι ο κομματικός χαμαιλεοντισμός, η φυγομαχία και η αποφυγή ανάληψης κάθε ευθύνης.
Γνωρίζουν ποιος φέρει τη κύρια ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κρίση, το πολιτικό γαϊτανάκι, το κυνήγι της ψήφου, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Καμία λέξη για χθες… Καμία λέξη για σήμερα
Όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, προφανώς δεν «βολεύει» να γίνονται αντικείμενο κριτικής… Ωστόσο είναι απορίας άξιο ότι ακόμη και σήμερα ακολουθούν την ίδια παθητική στάση και πρακτική.
Σήμερα, που η κυβέρνηση υιοθετεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των προκάτοχων της, είναι να αναρωτιέται κανείς ποιο είναι το πλαίσιο, οι προτάσεις, οι πρωτοβουλίες, η αγωνιστική δράση της ΔΑΚΕ ?
Σήμερα που η προσφυγή στο ΔΝΤ οδηγεί τη χώρα στην φτώχεια και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, είναι απορίας άξιο γιατί κωφεύει, γιατί κρύβετε, γιατί δεν βγαίνει μπροστά η «αντιπολιτευόμενη» ΔΑΚΕ ?
Δεν απεμπολούμε τις αρχές μας - Δεν κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, έχοντας την ΠΑΣΚΕ ως κινητήρια δύναμη και τα στελέχη της στο τιμόνι, έγραψε και γράφει ιστορία…
Σήμερα, είναι ΤΙΜΗ και ΕΥΤΥΧΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, το τιμόνι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ να βρίσκεται στα χέρια ενός ακούραστου συναγωνιστή, προερχόμενου από τις τάξεις μας, προερχόμενου από την ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Σε αντίθεση με άλλους παραγοντίσκους που εξαντλούν τη δράση τους σε ανούσιους καιροσκοπισμούς, (κακόπιστη κριτική σε πρόσωπα και όχι στην ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής), η παρουσία του Νίκου του Φωτόπουλου στο τιμόνι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ αποτελεί εγγύηση και παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… Σεβόμενοι την ιστορία μας και προπαντός τους εργαζόμενους που κληθήκαμε να εκπροσωπούμε, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ΑΓΩΝΑ..
Δεν πιστεύουμε σε επικοινωνιακά διλήμματα και μονόδρομους…
Δεν μας πείθουν οι μεγαλοστομίες και το εθνικό παραλήρημα της κυβέρνησης.
Δεν πιστεύουμε ότι οι θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός είναι κοινωνικά δίκαιες.
Δεν υπάρχουν διλήμματα…. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η έννοια κυβερνητικός συνδικαλισμός, γι΄ αυτό και δεν αναμασάμε τα λόγια….
Την κρίση - όπως εχθές, έτσι και σήμερα - την πληρώνουν μονόπλευρα οι ασθενέστεροι. Τα μέτρα της κυβέρνησης κατατείνουν στο να διασφαλιστούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των πιστωτών, ενώ διατηρούν τη φορολογική αδικία και τα κοινωνικά χάσματα.
Αυτή είναι η μεγάλη και ουσιώδη διαφορά μας, από τη ΔΑΚΕ…!!! Δεν φοβόμαστε την αλήθεια… Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις… Δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με τον εκάστοτε πολιτικό φορέα, όταν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας …
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Οι στιγμές που διανύουμε δεν προσφέρονται για στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις… Αφήνουμε στην κρίση των εργαζόμενων τους αποστασιοποιημένους και συνεχίζουμε τον αγώνα.
Ενώνουμε τη φωνή μας και την ανησυχία μας με τις φωνές και τις ανησυχίες των συναδέλφων μας και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους αναλαμβάνουμε το μερτικό της ευθύνης να μετατρέψουμε την αγωνία, σε ελπίδα και χαμόγελο.
Για την ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ υπάρχει όραμα, υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, που όλοι μαζί μπορούμε να διανύσουμε. Ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης, της συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΕΜΠΡΟΣ για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος των κατακτήσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη για να ξανακερδίσουμε αυτό που μας ΑΞΙΖΕΙ - αυτό που μας ΑΝΗΚΕΙ.

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: