DEH

DEH

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

13033: Τι στέλνω για να πληρώσω τον λογαριασμό μου σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και κινητή τηλεφωνία

 

Εδώ και δέκα μέρες έχει επιβληθεί καραντίνα στη χώρα συνεπώς οι πολίτες πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 για να βγουν από το σπίτι. Ωστόσο, πολλοί αναγνώστες θέτουν το ερώτημα τι κωδικός αντιστοιχεί για να πάει κάποιος να πληρώσει ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και κινητή τηλεφωνία.

Για να μπορέσει κάποιος να μετακινηθεί για να πληρώσει

λογαριασμό ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να στείλει τον κωδικό 3 στο 13033. Την ίδια ώρα για να πληρώσει λογαριασμό Vodafone, Cosmote, Wind θα πρέπει να στείλει στο 13033 SMS με τον κωδικό 2.

Οι έξοδοι ωστόσο, σταματούν στις 9 μ.μ. ακριβώς όταν τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 5 π.μ. για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Κατά την περίοδο της νύχτας οι λόγοι εξόδου πρέπει αν είναι σοβαροί.

Συγκεκριμένα:

Με τον αριθμό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
Με τον αριθμό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας η υφιστάμενη καραντίνα αναμένεται να παραταθεί ωστόσο υπάρχει από την κυβέρνηση ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, της εστίασης και των σχολείων ο οποίος θα ανακοινωθεί αναλυτικά από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

www.dikaiologitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: