DEH

DEH

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μία ακόμα σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου. Κανονικά προχωρά το ξεπούλημα της ΔΕΗ!

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το νομοσχέδιο- σκούπα για τα προαπαιτούμενα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας.
Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου, όταν αρχίζει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των
φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

«Η απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όταν και θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας πολιτική στήριξη και κάλυψη σε κάθε κίνηση των εργαζομένων που θα έχει ως στόχο τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Επιχείρησης.

“Στην Ελλάδα, είχαμε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας και οι οποίες αφού απέτυχαν να υλοποιήσουν το ρόλο τους, ιδρύθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού”η που αναγνώρισε το δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της ενέργειας και την ανάγκη αυτό να παρέχεται σε όλους τους πολίτες” τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου και επισημαίνουν:

“Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρώτα χρησιμοποίησαν τη ΔΕΗ για να εξυπηρετήσουν τα πελατειακά τους συμφέροντα, στη συνέχεια την απαξίωσαν και την ιδιωτικοποίησαν, ενώ τώρα θέλουν να την παραδώσουν εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί”.


- See more at: http://stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: