DEH

DEH

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Η  αποστομωτική απάντηση από το Πρόεδρο του ΣΕΠΗΔ/ΔΕΗ σε άρθρο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ"
 
Κύριε Μπαρτζινόπουλε,
αφενός πραγματικά χαίρομαι που αναφερθήκατε στο θέμα της ΔΕΗ στο άρθρο σας «Χωρίς ΔΕΗ;», αφετέρου πιστεύω ότι δεν βοηθούν το διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών και αναγνωστών σας η χρήση επιθετικών προσδιορισμών, κατηγοριών και ύβρεων χωρίς μάλιστα να τεκμηριώνονται μέσα στο κείμενο σας.
Βέβαια οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν είναι το άρθρο σας το πρώτο με αυτό το ύφος που εκτοξεύει κατηγορίες χωρίς καμία τεκμηρίωση. Δυστυχώς φαίνεται ότι με αυτούς τους όρους λειτουργεί πια η ενημέρωση στην πατρίδα μας.
«…έχουν και το θράσος να ισχυριστούν ότι τις κάνουν αγωνιζόμενοι για το καλό του λαού»
Ίσως δεν γνωρίζετε, ή δεν θυμάστε, ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ...
ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στην επιβολή του χαρατσιού στο λογαριασμό της ΔΕΗ για να υπερασπιστούν τους συμπολίτες τους και χωρίς να έχουν κανένα συμφέρον για τον εαυτό τους. Ίσως επίσης ξεχνάτε ότι τελικά με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δικαιώθηκε ο αγώνας τους αφού κρίθηκε αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος για όσους αδυνατούσαν να πληρώσουν το τέλος.
«…καύσωνας χωρίς αιρκοντίσιον ή ανεμιστήρα και χωρίς οξυγόνο για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Γιατί αυτή την ποινή θα τους επιβάλουν.»
Θέλω να σας ενημερώσω ότι η κυβέρνηση με απόφασή της ανάγκασε τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στους ανθρώπους που δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ (γνωστό ως χαράτσι). Ήταν η πρώτη φορά που σε ευνομούμενο κράτος η μη πληρωμή φόρου επέφερε άμεση ποινή, την διακοπή ρεύματος. Αν υπάρχει κάποιο παλαιό κείμενο σας που να καυτηριάζει αυτή την απόφαση ευχαρίστως να το αναδημοσιεύσω, στον ιστοχώρο του συλλόγου.  Πάντως διερωτώμαι: τότε δεν υπήρχε η ανάγκη για αιρκοντίσιον ή ανεμιστήρα, ή μήπως όταν κόβει το ρεύμα η κυβέρνηση δεν κάνει καύσωνες;
«Για όλους αυτούς είναι, χωρίς υπερβολή, ακόμη και υπόθεση ζωής ή θανάτου.»
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι μόνο το 2013 πραγματοποιήθηκαν 320 χιλιάδες διακοπές ρεύματος και από αυτές το 40% των συμπολιτών μας δεν έχει τα χρήματα για να επανηλεκτροδοτηθεί. Διερωτώμαι: Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν στερήθηκαν το αγαθό; …δεν ζεσταίνονται το Καλοκαίρι; …δεν κρυώνουν το Χειμώνα; …δεν έχουν μικρά παιδιά; …δεν έχουν προβλήματα υγείας; …δεν τιμωρήθηκαν χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν;
Αν θέλετε τα σχετικά στοιχεία, για να τα συμπεριλάβετε σε κάποιο μελλοντικό σας άρθρο, ευχαρίστως, όποτε θέλετε, να σας ενημερώσουμε.
«…υποκινούμενοι από την άθλια νοοτροπία που τους διακατέχει ότι δεν είναι απλοί υπάλληλοι της Επιχείρησης, αλλά συνιδιοκτήτες της.»
Ίσως και σ’ αυτό το σημείο δεν έχετε καλή ενημέρωση, αφού από στις 14/3/2014, με επίσημη ανακοίνωση της, η ΓΕΝΟΠ μετά από απόφαση του Δ.Σ., έχει εκφράσει το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Μάλιστα στις 20 Μαρτίου 2014 η ΓΕΝΟΠ έθεσε και επισήμως το ερώτημα: ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Ή ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
Επίσης, ενώ στο άρθρο σας αναφέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά «ανένδοτο αγώνα» για το θέμα της ΔΕΗ, δεν αναφέρετε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, στην συγκεκριμένη εκδήλωση, επανέλαβε τη θέση των εργαζομένων  για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης για την τύχη της περιουσίας του.
Μάλιστα ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε: «Να γίνει δημοψήφισμα. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ, εμείς δεν θα κάνουμε ούτε ¨κιχ¨»
Άλλωστε όπως – σωστά αναφέρετε – δεν είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης οι εργαζόμενοι, νομίζω θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της και η κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως δεν αναφέρθηκαν καν στο άρθρο σας τα στοιχεία που σας παραθέτω, με βάση τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που θεωρεί ότι η ΔΕΗ αποτελεί ιδιοκτησία της.
Αγαπητέ κύριε Μπαρτζινόπουλε, τελικά η απόφαση για την πώληση της ΔΕΗ αναδεικνύει δύο διαφορετικούς δρόμους για το ίδιο το πολίτευμά μας: Ο Δημοκρατικός δρόμος όπου αποφασίζουν οι πολίτες – ιδιοκτήτες αυτοπροσώπως ή ο Ολιγαρχικός δρόμος όπου αποφασίζει ένα μικρό μέρος των πολιτών – ιδιοκτητών. Επομένως το θέμα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της δημόσιας περιουσίας είναι πρωτίστως θέμα πολιτεύματος. (Δημοκρατία ή Ολιγαρχία;)
Θεωρώντας λοιπόν ότι:

  • οι πολίτες – ιδιοκτήτες της Δημόσιας Περιουσίας δεν απεμπόλησαν ποτέ τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα – άλλωστε κάτι τέτοιο δεν του ζητήθηκε ποτέ από το 1974 και μετά,
  • πολιτεία στην οποία οι πολίτες δεν έχουν λόγο είναι Ολιγαρχία,
  • πολιτεία χωρίς Δημόσια Ιδιοκτησία είναι Φεουδαρχία,
Πιστεύουμε ότι στο κορυφαίο ερώτημα (Δημοκρατία ή Ολιγαρχία;), ο κάθε πολίτης πρέπει να πάρει θέση. Πρέπει όλοι μας, πέρα από την επιφανειακή προσέγγιση, να απαντήσουμε στα ερωτήματα τα οποία αγγίζουν τον πυρήνα του θέματος:
  1. Είναι θεμιτό μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία με χρόνο ζωής το πολύ 4 χρόνια να εκχωρεί τη Δημόσια Περιουσία της Πατρίδας μας, την οποία δημιούργησαν ολόκληρες γενεές Ελλήνων και ανήκει στις επόμενες γενεές;
  2. Ποιός έχει το ηθικό κύρος να αποφασίσει για τη τύχη της Δημόσιας Περιουσίας μιας χώρας; Η πλειοψηφία ενός σώματος 300 βουλευτών (ή ακόμα και 100 αν η απόφαση ληφθεί σε θερινό τμήμα)  ή οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της;
  3. Η Πατρίδα μας μπορεί να εκχωρείται ή να μεταμορφώνεται, ερήμην των πολιτών, από τις αποφάσεις μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει πάντα περιορισμένο χρόνο ύπαρξης;
  4. Η δημόσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  αποτελεί  πλεονάζοντα πλούτο που μπορεί να πωληθεί ή απαραίτητο συστατικό της κοινωνικής μας ζωής και της ασφάλειας της χώρας; (στο άρθρο σας είναι χαρακτηριστικό ότι την θεωρείτε ως υπόθεση ζωής ή θανάτου)
Θα σας πρότεινα για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σχετικά με τη ΔΕΗ, να διαβάσετε το πολύ καλό, κατά την άποψή μου, βιβλίο:  “Χάριν του δημοσίου συμφέροντος“.
https://docs.google.com/file/d/0B_lIPE_QyzC6ckhQTGpNRTJ6ZGc/edit
Με χαρά και ενδιαφέρον θα περιμένω τις απαντήσεις σας.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Βουλγαρίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΠΗΔ

 Υ.Γ. Επειδή ο Ιστοχώρος στον οποίο αρθρογραφείτε δεν δέχεται διάλογο ή σχολιασμό, την απάντηση σας θα την δημοσιεύσουμε μαζί με το άρθρο σας και την απάντηση μας στο δικό μας ιστοχώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ....http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22790&subid=2&pubid=64028414

  http://sepidgenop.wordpress.com/author/sepidgenop/

Δεν υπάρχουν σχόλια: