DEH

DEH

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αφήνει την καρέκλα της ΓΕΝΟΠ ο Φωτόπουλος

fotopulos 1Εξελίξεις αναμένονται από το μέτωπο ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ με αφορμή το παράνομο της ταυτόχρονης διατήρησης από το ίδιο πρόσωπο, των θέσεων του προέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης και τους μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης που είναι εργοδότης των μελών του συνδικάτου. Μιλάμε για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, που εξελέγη από τους εργαζόμενους ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Δε ξέρουμε πώς «την πάτησαν» οι νομικοί της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ, γιατί και οι δεύτεροι έβαλαν το χεράκι τους, γνωμοδοτώντας ανεπισήμως πάντα, υπέρ της δυνατότητας αυτής. Στην
πραγματικότητα όμως υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο. Αυτό προκύπτει από σειρά νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων, που ορίζουν με απόλυτη σαφήνεια τι ισχύει και τι όχι σε παρόμοιες περιπτώσεις. Εδώ δεν πρόκειται να κάνουμε νομική ανάλυση. Θα επισημάνουμε απλώς ότι το διοικητικό συμβούλιο μιας επιχείρησης ασκεί καθήκοντα εργοδότη. Για το λόγο αυτό, το να μετέχει στο όργανο διοίκησης της επιχείρησης, πρόεδρος εργατικού σωματείου τα μέλη του οποίου εργάζονται στην ίδια επιχείρηση, προκαλεί σύγκρουση συμφερόντων σε όποιον διατηρεί τη διπλή ιδιότητα.
Το θέμα αυτό θα μπορούσε να τακτοποιηθεί πριν συγκληθεί σε σώμα το Δ.Σ. της ΔΕΗ, μετά την εκλογή των δύο νέων μελών του από τους εργαζόμενους. Η τακτοποίηση δεν θα ήταν άλλη από το να επιλέξει ο κ .Φωτόπουλος, τη μία από τις δύο θέσεις που κατέχει. Αυτή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ή του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, συγκλήθηκε το Δ.Σ της ΔΕΗ και έλαβε αποφάσεις με τη συμμετοχή και του κ. Φωτόπουλου. Όπως μας λένε συνδικαλιστές που γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, η έστω και μία συνεδρίαση με τη συμμετοχή και του κ. Φωτόπουλου, είναι παράνομη. Οι δε αποφάσεις της, μπορούν να απορριφθούν στο Δικαστήριο, από όποιον έχει έννομο συμφέρον.
Δεν γνωρίζουμε αν θα εφεσιβάλει κανείς τις αποφάσεις της παράτυπης συνεδρίασης του Δ.Σ της ΔΕΗ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο κ. Φωτόπουλος ετοιμάζεται να κάνει βήμα προς τη νομιμότητα, εγκαταλείποντας τη μία ιδιότητά του. Και όπως λένε οι κακές γλώσσες, η αποχώρηση θα είναι από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ.
πηγή  http://rizopoulospost.com/afhnei-thn-karekla-ths-genop-o-fwtopoulos/#ixzz2WUFAU1xh

Δεν υπάρχουν σχόλια: