DEH

DEH

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Βάρδια βλάπτει σοβαρά την υγεία


Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Matt Barnes, δήλωσε ότι το να αισθάνεται κάποιος μέλος της κοινωνίας συνήθως αφορά τη συμμετοχή του σε ορισμένες δραστηριότητες όπως αθλήματα, τέχνες, εθελοντική δουλειά ή κοινωνική δικτύωση. Πρόσθεσε ότι η έρευνα δείχνει πως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι εργάζονται ασυνήθιστες ώρες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα εμπόδια για τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δραστηριότητες.

Μέρος του προβλήματος, δηλώνουν οι ερευνητές, είναι ότι μέρη κοινωνικών συναντήσεων δεν είναι πάντα ανοιχτά εκτός ωραρίων και άνθρωποι με τους οποίους θα συναναστρεφόταν κάποιος δεν είναι διαθέσιμοι.
Η έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που εργάζονται 8.00 το βράδυ με 7.00 το πρωί περνούν λιγότερο χρόνο μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο ή περνώντας ευχάριστα με κοινωνική ζωή. Όσοι εργάζονται βράδυ περνούν 6 ώρες και 45 λεπτά κάνοντας κοινωνικές δραστηριότητες και οι εργαζόμενοι τα Σαββατοκύριακα περνούν λίγο περισσότερες από 5 ώρες σε σύγκριση με 8 ώρες που ξοδεύουν όσοι εργάζονται φυσιολογικά ωράρια.

Επίσης άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν εμπόδια όσον αφορά τη συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι του 1 εκατ. άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αναφέρουν φτωχές κοινωνικές σχέσεις και κοινωνικό αποκλεισμό επειδή έχουν συνταξιοδοτηθεί, έχουν χάσει ένα σύντροφο ή είναι άρρωστοι. Κατά μέσον όρο περνούν 11 ώρες μόνοι τις καθημερινές και 10,5 ώρες μόνοι τα Σαββατοκύριακα.
Καταλήγοντας οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι αρχές της θα πρέπει να βελτιώσουν την πρόσβαση σε κοινωνικές δομές για τις συγκεκριμένες 2 ομάδες.

Από: planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: