DEH

DEH

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Σε μοντέλα Ιταλίας δουλεύει η ΔΕΗ - Προσομοίωση σε ακραία σενάρια και από τις άλλες ενεργειακές - Όλες οι ανακοινώσεις

Γιώργος Φιντικάκης

Σε σενάρια σαν τα πιο ακραία που έζησε η Ιταλία, όπου θα τεθούν σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές ή ακόμη και όλη η χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού, δουλεύει η ΔΕΗ, ενώ αντίστοιχες ασκήσεις προσομείωσης κάνουν και οι άλλες ελληνικές ενεργειακές εταιρείες.
Στο πλάνο που έχει εκπονήσει για αυτό το απευκταίο σενάριο η ΔΕΗ, προβλέπεται ότι οι μονάδες της θα λειτουργούν με
ένα μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας που διέπεται από κανόνες στρατιωτικού συναγερμού.
Σε αυτούς τους εργαζομένους πρώτης γραμμής έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, καταρχήν στις μετακινήσεις, που εξαντλούνται στην διαδρομή από το σπίτι στην εργασία και πάλι πίσω, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Κατά την διαδρομή αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο το προσωπικό τους αυτοκίνητο και όχι οχήματα τρίτων ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Και ακριβώς για να μετριαστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αποφεύγεται η μεταξύ τους επαφή εφόσον ανήκουν σε διαφορετική βάρδια, ενώ στο σενάριο που νοσήσουν, έχουν προβλεφθεί ομάδες αντικατάστασης, για τις οποίες ισχύουν παρόμοιοι κανόνες ασφαλείας. 
Αντίστοιχα σενάρια με τα παραπάνω υπήρχαν στην ΔΕΗ από την εποχή της εμφάνισης της νόσου Η1Ν1, ωστόσο έχουν επικαιροποιηθεί με βάση τα νέα δεδομένα. Σε αυτή την εξελισσόμενη κρίση, υπάρχει και ένα καλό και αυτό σχετίζεται με την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης σε ρεύμα. Τα μέτρα διακοπής της λειτουργίας σχολείων, εμπορικών κέντρων, καταστημάτων εστίασης και πλειαδας ακόμη δραστηριοτήτων, έχουν μειώσει πάρα πολύ την ζήτηση. Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι τα νοικοκυριά, επομένως τα έκτακτα μέτρα για την παύση λειτουργίας τους έχουν ρίξει κατακόρυφα την ζήτηση. Οσο και να έχει αυξηθεί η κατανάλωση από τα νοικοκυριά, το ισοζύγιο δείχνει μείωση.
Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕ, ΔΑΠΕΕΠ και ΔΕΠΑ σχετικά με τις αλλαγές στη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού:
ΔΕΗ: Ελεγχόμενα η προσέλευση στα καταστήματα, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι μονάδες
Η ΔΕΗ, με αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στους εργαζομένους και τους πελάτες της ενισχύει συνεχώς τα προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορονοϊού (COVID-19), διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας και συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί του Ομίλου συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα για την ενίσχυση του δικτύου, τη διόρθωση βλαβών και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της χώρας, ενώ όλοι οι Σταθμοί Παραγωγής βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
Παράλληλα, συνεχίζει να προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών της στους πελάτες της μέσα από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, αλλά και με πλήρη εφαρμογή αυστηρών μέτρων πρόληψης και υγιεινής.
Συγκεκριμένα, η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα γίνεται ελεγχόμενα και σε μικρό αριθμό ατόμων κάθε φορά (5 άτομα), ενώ όλοι οι εισερχόμενοι στα καταστήματα καταγράφονται, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. 
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές στα καταστήματα και κυρίως να προστατευθεί η υγεία των πελατών της η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προτιμούν για την εξυπηρέτησή τους:
• Το τηλεφωνικό κέντρο 11770,  
• Την ιστοσελίδα της ΔΕΗ www.dei.gr όπου μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ομίλου, αλλά και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα και χωρίς καμία χρέωση.
Εκτός από τα μέτρα για την συνεχή απολύμανση των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των εργαζομένων, τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχυθεί η τηλεργασία, ενώ έχει δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν από τους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ επικαιροποιείται, αναδιαμορφώνεται και ενισχύεται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.
ΑΔΜΗΕ: Υποχρεωτική τηλεεργασία ως 16 Μαρτίου
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει προβεί στη λήψη δέσμης έκτακτων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων του, και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών, από την πανδημία COVID-19. Τα μέτρα κλιμακώθηκαν από την πρώτη εμφάνιση κρούσματος στην Ελλάδα και έκτοτε επικαιροποιούνται διαρκώς με την εξέλιξη της νόσου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Διαχειριστής έχει καταρτίσει Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επικαιροποιεί σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες.
Στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η διασφάλιση της αδιάλειπτης ηλεκτρικής τροφοδότησης της χώρας. Για το σκοπό αυτό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων Αρχών. Επιπλέον, εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα προστασίας στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Υποχρεωτική τηλεργασία από τις 16 Μαρτίου 2020
Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου, όπως αυτά ενσωματώνονται στις πρόσφατες ΠΝΠ, ο ΑΔΜΗΕ έχει δρομολογήσει υποχρεωτική τηλεργασία από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου για όσους εργαζομένους είναι εφικτή η εξ αποστάσεως εκτέλεση των καθηκόντων τους. 
Επισημαίνεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος, όλοι οι εργαζόμενοι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση του Target Model, όλοι οι εργαζόμενοι απαραίτητοι στο πεδίο για τη συντήρηση του Συστήματος, όλοι οι εργαζόμενοι απαραίτητοι στο πεδίο για την ολοκλήρωση των έργων Συστήματος Μεταφοράς συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς. 
Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της χώρας και συμβάλλοντας στην ανάσχεση της νόσου για το καλό όλων των πολιτών.
ΔΕΔΔΗΕ: Περιορισμός μετακινήσεων και τηλεφωνική εξυπηρέτηση
Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της εφαρμογής μέτρων με στόχο την προστασία της Δημόσιας υγείας, εντατικοποιεί και επεκτείνει από σήμερα με νέα εσωτερική οδηγία την τηλεργασία σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων του.
Υπό την παρούσα συγκυρία, ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, αξιολογώντας καθημερινά την εξέλιξη του θέματος του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, προσαρμόζοντας και επικαιροποιώντας το πλάνο ενεργειών του, με κύριο γνώμονα την προστασία των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας καθώς και την ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πελατών του.
Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του ιού, ο ΔΕΔΔΗΕ έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της Δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες του.
Στο πλαίσιο αυτό, περιορίστηκαν οι μετακινήσεις των εργαζομένων στις άκρως απαραίτητες, ενθαρρύνοντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, προωθήθηκε η τηλεργασία με άμεση εφαρμογή στις ευπαθείς ομάδες και σταδιακή επέκταση σε μεγάλο μέρος του προσωπικού, υιοθετήθηκαν αυστηρά μέτρα καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης όλων των εγκαταστάσεων καθώς και οχημάτων πανελλαδικά, ενώ το σύνολο του προσωπικού εφοδιάστηκε με υλικά πρόληψης και προστασίας. 
Σε ότι αφορά στην προστασία των πελατών του, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα υποκαταστήματά του, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη αναβαθμίσει την τηλεφωνική του εξυπηρέτηση καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει, παράλληλα με τις υφιστάμενες υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά, όπως για παράδειγμα η δήλωση βλαβών μέσα από τον ιστότοπό του (www.deddie.gr).
Ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση στην καθημερινή του λειτουργία όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας υγείας, ο ΔΕΔΔΗΕ εκπόνησε και έθεσε σε άμεση εφαρμογή Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο διασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας, με κεντρικό άξονα την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των κρίσιμων υποδομών που διαχειρίζεται.
Οι ομάδες διαχείρισης κρίσεων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας, είναι πλήρως προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν όλα τα επιχειρησιακά και λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την εξάπλωση του ιού, εξασφαλίζοντας την ομαλή ηλεκτροδότηση όλης της χώρας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.
ΡΑΕ: Αναπροσαρμογή λειτουργίας
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε συνέχεια  των έκτακτων μέτρων των αρμόδιων φορέων (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - ΦΕΚ 55 Α΄/11.03.2020 κ.α.) για την αντιμετώπιση της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, προσαρμόζει τη λειτουργία της με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, των εργαζομένων της και των καταναλωτών ή των εκπροσώπων εταιρειών που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες της, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την αποστολή της.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΡΑΕ ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του Κορωνοϊού COVID-19,  από τη Δευτέρα 16/03/2020 έως και την Πέμπτη 30/04/2020, οι ώρες υποδοχής του κοινού στην Υπηρεσία θα είναι 10:00 με 14:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να αποφεύγουν την επικοινωνία με την Αρχή μέσω φυσικής παρουσίας και να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην επίσημη διεύθυνση αλληλογραφίας info@rae.gr. Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η προσέλευση στη ΡΑΕ ιδίως όταν απαιτείται να προσκομιστούν στην Αρχή πρωτότυπα έγγραφα και στοιχεία, παρακαλούμε για την τήρηση της ακόλουθης διαδικασίας:
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν (οι ίδιοι ή μέσω ταχυδρομείου / ταχυμεταφορών) τα έγγραφα και στοιχεία στην είσοδο του κτιρίου της Αρχής, δηλώνοντας ταυτόχρονα και ένα email επικοινωνίας. 
  • Τα έγγραφα και στοιχεία θα παραλαμβάνονται από τους φύλακες της Αρχής στην είσοδο της ΡΑΕ και κανένας ενδιαφερόμενος δεν θα εισέρχεται στο κτίριο της Αρχής (το μέτρο αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους ταχυμεταφορέων ή το ταχυδρομείο).
  • Οι φύλακες θα προσκομίζουν στο πρωτόκολλο τα έγγραφα και τα στοιχεία που παρέλαβαν και το πρωτόκολλο θα αποστέλλει στο email που θα έχει υποδειχθεί τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που κατατέθηκε.
  • Σε περίπτωση συνωστισμού των ενδιαφερομένων στην είσοδο της Αρχής, αυτοί οφείλουν να τηρούν απόσταση ασφαλείας (π.χ. >δύο μέτρων) μεταξύ τους εκτός του κτιρίου της Αρχής για να εξυπηρετηθούν.
Δεδομένης της ανάγκης για συνέχιση της λειτουργίας της Υπηρεσίας για τη διασφάλιση των δημόσιων σκοπών που αυτή επιτελεί και υπηρετεί, η ΡΑΕ υιοθετεί μέτρα εκ περιτροπής εργασίας και εξ αποστάσεως εργασία από τους υπαλλήλους της, κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα και περιορισμοί ενόψει της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Την περίοδο αυτή δεν θα διεξάγονται συναντήσεις, εντός ή εκτός του κτιρίου της Αρχής, υπαλλήλων/στελεχών της Αρχής με στελέχη εταιρειών ή άλλων φορέων ή καταναλωτές ή οποιονδήποτε τρίτο εκτός του δυναμικού της Αρχής, παρά μόνο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις και έπειτα από αξιολόγηση και έγκριση της αναγκαιότητας από τη Διοίκηση της ΡΑΕ.
Η Ολομέλεια της ΡΑΕ θα εξακολουθήσει να διεξάγει τις συνεδριάσεις της λαμβάνοντας τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορωνοϊού χρησιμοποιώντας και πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, όταν απαιτείται. Η Αρχή θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης να ασκεί τις αρμοδιότητές της στο μέτρο του εφικτού, για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, την προστασία των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς.
Διαγωνισμός για Αιολικές και Φ/Β εγκαταστάσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη
Λόγω των έκτακτων συνθηκών των τελευταίων ημερών, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενημερώνει ότι η τρέχουσα κοινή ανταγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Προκήρυξη. 
Ο καινοτόμος σχεδιασμός των ηλεκτρονικών δημοπρασιών όπως σχεδιάστηκε από την ΡΑΕ και υλοποιείται επιτυχώς επί σειρά διαγωνιστικών διαδικασιών, επιτρέπει να υλοποιηθεί η τρέχουσα ανταγωνιστική διαδικασία απρόσκοπτα ακόμα και υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες αντιμετώπισης του Κορωνοϊού.
Για κάθε μία Συμμετοχή υπάρχει η υποχρέωση συμμετοχής ενός μόνο εξουσιοδοτημένου χρήστη με συμμετοχή στην ηλεκτρονική δημοπρασία εξ αποστάσεως χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. 
Οι υπηρεσίες του παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικής δημοπρασίας cosmoONΕ λειτουργούν αδιάλειπτα και απρόσκοπτα, καθώς τα συστήματά της και η ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για τις ΑΠΕ υποστηρίζονται πλήρως  από το προσωπικό ασφαλείας, αλλά και από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εξ αποστάσεως.
ΔΕΠΑ: Πρόγραμμα τηλεργασίας
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου έχει, από την πρώτη στιγμή, λάβει έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της και των πολιτών από την πανδημία COVID-19, όπως ανακοίνωσε. 
Τα μέτρα ξεκίνησαν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα και επικαιροποιούνται συνεχώς, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. 
Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας που εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία της, ακόμη και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΠΑ ξεκινά από τη Δευτέρα 16/03/2020, εκτεταμένο πρόγραμμα τηλεργασίας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων της να δουλεύουν εκ περιτροπής από το σπίτι τους, ελαχιστοποιώντας την προσέλευση στους χώρους της εταιρείας. 
Η ΔΕΠΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του φυσικού αερίου και συμβάλλοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, με γνώμονα το καλό όλων των πολιτών.
ΔΑΠΕΕΠ: Σε καθεστώς αναγκαστικής λειτουργίας
Σε καθεστώς αναγκαστικής λειτουργίας τίθεται από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο ΔΑΠΕΕΠ στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID – 19. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε με μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, η εταιρεία ξεκινά να εφαρμόζει απομακρυσμένη εργασία. 
“Οι επικεφαλής των τμημάτων θα δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς της εταιρείας, αλλά κυρίως να διασφαλίσουμε την υγεία μας. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό” καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Γιαρέντης. 
ΕΔΑ Αττικής: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών από τον COVID-19
Η ΕΔΑ Αττικής, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμενη με ευελιξία στα σημερινά δεδομένα προχωρά σε νέα, έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών με σκοπό την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
Συγκεκριμένα, το κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών, μηχανικών και συνεργατών αναστέλλει τη λειτουργία του από 17/03/2020, και όλες οι υποθέσεις θα διεκπεραιώνονται μέσω ηλεκτρονικής ή έντυπης αλληλογραφίας. Αναλυτικές οδηγίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής.
Η έντυπη αλληλογραφία θα παραδίδεται στην είσοδο των Κεντρικών Γραφείων της Εταιρείας στη Λυκόβρυση, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 11 & Σερρών, ΤΚ 141 23. Για λόγους προστασίας και διευκόλυνσης των συνεργατών μας, τους προτρέπουμε να αποστέλλουν τα έγγραφά τους με courier. Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού με συνεργάτες της Εταιρείας θα αξιολογούνται ως προς την ανάγκη πραγματοποίησής τους κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.
Σήμερα 16.03.2020 θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες προγραμματισμένες ενεργοποιήσεις, ενώ θα επανεξετασθεί και η δυνατότητα των επανασυνδέσεων, σε επικοινωνία πάντα με τους πελάτες.
Περαιτέρω, στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου, η ΕΔΑ Αττικής έχει δρομολογήσει υποχρεωτική τηλεργασία από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου για όσους εργαζόμενους είναι εφικτή η εξ αποστάσεως εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επισημαίνεται ότι το αναγκαίο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου και Άμεσης Επέμβασης, του Τηλεφωνικού Κέντρου ενημέρωσης των πολιτών και συνεργατών, το τεχνικό προσωπικό για τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου διανομής, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι απαραίτητοι στο πεδίο για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει κατασκευαστικών έργων, συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς και την Εταιρεία. 
Η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών, για την απρόσκοπτη λειτουργία των κατασκευών και της συντήρησης των δικτύων, καθώς και την εν γένει διασφάλιση των έργων. 
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους εργαζόμενους και τους πελάτες της, η ΕΔΑ Αττικής εγγυάται τη συνέχεια της λειτουργίας της και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της πολιτείας να περιορίσει τη νόσο, για το καλό όλων των πολιτών.

Τα μέτρα που παίρνει η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σε συνθήκες κορονοϊού
Αγαπητοί Καταναλωτές,
Με στόχο την προστασία της υγείας των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας καθώς και την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας μας και της συνεχούς εξυπηρέτησης  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς εσάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εφαρμόζει την τηλεεργασία για το σύνολο των κρίσιμων λειτουργιών της. 
ΕΝΕΡΓΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ 
Οι πελάτες μας είναι η προτεραιότητά μας και θέλουμε, ακόμα και στις ειδικές αυτές συνθήκες να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη παροχή όλων των υπηρεσιών μας χωρίς να απαιτείται η προσέλευση στα φυσικά μας καταστήματα. Οι καταναλωτές μπορούν να εξυπηρετηθούν με τους ακόλουθους τρόπους:
  1. Τηλεφωνική Γραμμή Εξυπηρέτησης 181133 
  2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και My Account (ενημέρωσης κι εξόφλησης λογαριασμών κατανάλωσης) στο site μας www.fysikoaerioellados.gr 
  3. Το κανάλι εξυπηρέτησης στο Facebook
  4. Υπηρεσία Chat
Σε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 17.03. 
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ 
Εφαρμόζουμε τηλεργασία για το προσωπικό των κεντρικών γραφείων (κατ’οίκον) με πλήρη λειτουργικότητα υποδομών, συστημάτων και υπηρεσιών.
Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών, εφαρμόζοντας την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναστείλαμε το σύνολο των επαγγελματικών ταξιδίων εντός κι εκτός Ελλάδας.
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 
Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για την παγκόσμια κοινότητα.
Ως Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και συμβάλλοντας με τον δικό μας τρόπο στην συνολική προσπάθεια για την προστασία της υγείας όλων μας θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας αξιοποιώντας προηγμένα τεχνολογικά Μέσα.
Εκ μέρους των ανθρώπων του Φυσικού Αερίου Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας 

Εύσημα και αναγνώριση για το έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ από αυτοδιοίκηση και πολιτική ηγεσία της περιοχής δράσης της
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά υπήρξαν τα σχόλια που εισέπραξε η διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για τη μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά της στην περιοχή δραστηριοποίησής της, κατά την προ ημερών παρουσίαση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης του νέου 5ετούς αναπτυξιακού της προγράμματος.
Έχει, δε, σημασία το γεγονός ότι η τωρινή αναγνώριση από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική ηγεσία (που εκφράζουν κατά τεκμήριο τους καταναλωτές, δηλαδή τους φυσικούς αποδέκτες των υπηρεσιών της), έρχεται να προστεθεί στην αναγνώριση που είχε διατυπωθεί διαχρονικά και επανειλημμένα για το έργο της εταιρείας, από στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων και φορέων της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
«Τα λόγια έρχονται και παρέρχονται, τα έργα όμως μένουν. Και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επί 20 χρόνια μιλά αποκλειστικά με έργα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.
Δεδομένου ότι πρόκειται για εταιρεία κοινής ωφέλειας, η αναγνώριση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται η αρχή που διατυπώνει ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, σύμφωνα με την οποία «το μυστικό της επιτυχίας μιας εταιρείας με κοινωφελή χαρακτήρα είναι να έχει ευχαριστημένους μετόχους, ευχαριστημένο προσωπικό και πάνω απ’ όλα ευχαριστημένους καταναλωτές».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την παρουσίαση του νέου 5ετούς αναπτυξιακού προγράμματος ο κ Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, τόνισε μεταξύ άλλων: Είμαστε τυχεροί που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας εταιρείες όπως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας, και ταυτόχρονα πόλο επενδύσεων προσφέροντας στις επιχειρήσεις ένα φθηνό και καθαρό καύσιμο. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέσα από τη δραστηριότητά της καθιστά τη Θεσσαλονίκη ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή».
Ο κ  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη ανέφερε ότι «Εμείς, η τοπική αυτοδιοίκηση είμαστε ωφελούμενοι των δράσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η εταιρεία κατέκτησε δικαίως την αγορά της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και ένα οικονομικό, καθαρό και ασφαλές καύσιμο στα νοικοκυριά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι 2 στα 3 νοικοκυριά της περιοχής μας καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους με φυσικό αέριο.
Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε αρωγοί στα πεδία της αρμοδιότητάς μας ώστε να συνεχιστεί με επιτυχία το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ένα πρόγραμμα που έχουν τόσο ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες».
Ας σημειωθεί ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης, επενδύοντας περισσότερα από 140 εκ. ευρώ την πενταετία 2020 – 2024, επεκτείνοντας το δίκτυό της κατά 470 χλμ.  Με την ολοκλήρωσή του η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές ευθύνης της θα υπερβαίνει το 74% - μακράν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα – και οι ενεργοποιημένοι μετρητές θα ξεπεράσουν τις 450 χιλιάδες, ενώ η εταιρεία θα διακινεί περισσότερα από 500 εκ. κυβικά μέτρα καυσίμου.
«Η Εταιρεία συνεχίζει σταθερά να επενδύει στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση, υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης» ανέφερε κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: