DEH

DEH

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Νέα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας ψάχνει η ΔΕΗ – Μετακομίζει μέχρι να φτιάξει το κτήριο στη Μεσογείων

 
Γιάννα Παπαδημητρίου 

Μπορεί σε λίγο καιρό τα κεντρικά της ΔΕΗ να μεταφερθούν από τη Χαλκοκονδύλη στο καινούριο βιοκλιματικό κτίριο που θα χτίσει στην Κατεχάκη, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πλέσσα», όπως αποκάλυψε πρόσφατα το energypress, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα έχει παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.
Το αντίθετο, μάλιστα, αφού αύριο περιμένει να παραλάβει

προσφορές για να νοικιάσει κτίριο γραφείων, συνολικής επιφάνειας 1.200-1.800 τ.μ. στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη – Στουρνάρη – Αραχώβης – Ιπποκράτους – Πανεπιστημίου - Πεσμαζόγλου Σταδίου – Δραγατσανίου - Ευριπίδου - Μενάνδρου.
Η ΔΕΗ αναζητεί κατάλληλο κτίριο για να στεγάσει υπηρεσίες της για τουλάχιστον 3 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της μίσθωσης για 3 επιπλέον.
Οι γενικές προδιαγραφές που έχει θέσει η ΔΕΗ για το κτίριο που αναζητά, είναι οι εξής:
-Να είναι, κατά προτίμηση, αυτοτελές, ή να υπάρχει η δυνατότητα αυτοτελούς λειτουργίας του, και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
– Να έχει αυτόνομη πρόσβαση, καθώς και πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ή τη δυνατότητα διαμόρφωσής της.
– Να είναι άμεσα διαθέσιμο προς διαμόρφωση και χρήση για να καλύψει τις ανάγκες γραφειακών χώρων της Επιχείρησης και να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα Πολεοδομική και Κτιριοδομική Νομοθεσία, καθώς και τις ισχύουσες Υγειονομικές Διατάξεις, για τη συγκεκριμένη χρήση (γραφεία).
– Να είναι, κατά προτίμηση, χωρίς διαμερισμάτωση ώστε να είναι εύκολη η διαρρύθμιση των χώρων με κινητά χωρίσματα.
– Να διαθέτει συστήματα αερισμού και θέρμανσης - ψύξης.
– Να διαθέτει τουλάχιστον έναν ανελκυστήρα ατόμων και, κατά προτίμηση, δύο ανελκυστήρες, που να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα για τη χρήση τους Πιστοποιητικά.
– Να διαθέτει τις απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες (οικοδομικές, χρήσεων κλπ.) και τις αντίστοιχες εγκεκριμένες από την αρμόδια Πολεοδομία Μελέτες (Αρχιτεκτονική, Στατική, Η/Μ Εγκαταστάσεων κλπ.) και ο στατικός φορέας του να έχει κατασκευαστεί χωρίς αποκλίσεις (εκτός των προβλεπόμενων ανοχών από την ισχύουσα κατά την έκδοση της άδειας πολεοδομική νομοθεσία) βάσει της εγκεκριμένης στατικής μελέτης.
– Να διαθέτει Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας, υπογεγραμμένη από διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, μέλος ΤΕΕ.
– Να έχουν τακτοποιηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τυχόν αυθαίρετες κατασκευές.
– Να διαθέτει εν ισχύ Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας για χρήση γραφείων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή να έχει εκδοθεί στο παρελθόν αντίστοιχο Πιστοποιητικό ή να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσής του.
– Να διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Η κατάταξή του σε υψηλή ενεργειακή κατηγορία θα εκτιμηθεί θετικά.
Επιπλέον, οι ΔΕΗ έχει ξεκαθαρίσει σε όσους θέλουν να υποβάλλουν προτάσεις ότι, δεδομένου πως η ηλικία ενός κτιρίου αποτελεί βασικό παράγοντα για την ποιότητα των χώρων του, τη λειτουργία του Η/Μ εξοπλισμού και τον βαθμό των επεμβάσεων εκσυγχρονισμού του και προσαρμογής του στις απαιτήσεις της ΔΕΗ, επιθυμητή είναι η μίσθωση κτιρίου με ημερομηνία έκδοσης οικοδομικής άδειας εντός της τελευταίας 30ετίας, ή ανακαινισμένου εντός της τελευταίας πενταετίας.
Σε περίπτωση που κάποιο προσφερόμενο κτίριο είναι παλαιότερης κατασκευής ή δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της ΔΕΗ Α.Ε., θα εξεταστεί εφόσον από τα λοιπά στοιχεία της προσφοράς του κριθεί ότι καλύπτει τις ανάγκες της. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, η δαπάνη για τις τυχόν απαραίτητες επεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ώστε να καταστεί συμβατό με τις απαιτήσεις της ΔΕΗ, θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.
Για το κτίριο που θα επιλέξει, η ΔΕΗ θα αρχίσει να καταβάλλεται το μίσθωμα με την παράδοση του προς χρήση.
Το μηνιαίο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος, επί του εκάστοτε καταβαλλομένου, κατά ποσοστό ίσο με το 75% της αύξησης του τιμαρίθμου (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) του προηγούμενου μισθωτικού έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: