DEH

DEH

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης: Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ - Απέχουμε ακόμη από το σενάριο... του στρατηγικού επενδυτή

Χρήστος Στεφάνου
 
“Χλωμό” να προσέλθει στρατηγικός επενδυτής για την ΔΕΗ και να προχωρήσει έτσι η ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, χαρακτήρισε το σχετικό σενάριο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικρατέστερος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Δεδομένης της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, όντας πλέον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας φαντάζει δύσκολο να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής. 
Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι ο κ. Χατζηδάκης, η ΔΕΗ έχει φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. “Δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής και δεν υπάρχει γιατί η εταιρεία έχει απαξιωθεί και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε όσοι φοβούνται για ιδιωτικοποίηση ας μην ανησυχούν” ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση των λιγνιτικών μονάδων για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Βασικά χρειαζόμαστε ένα σχέδιο σωτηρίας για την εταιρεία και αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τους πάντες, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκλογές έδωσαν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της εμπροσθοβαρώς και προανήγγειλε την κατάθεση 6 έως 7 νομοσχεδίων μέχρι τα Χριστούγεννα τα οποία και θα δώσουν μέχρι τα Χριστούγεννα μήνυμα ότι αλλάζει η χώρα.
Εκτός της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης έθεσε ως προτεραιότητες στον τομέα της ανάπτυξης την αντιμετώπιση του θέματος των κόκκινων δανείων προκειμένοι οι τράπεζες να γίνουν “βρύσες με νερό” και να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και την τόνωση των επενδύσεων. “Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια σε πολλά επίπεδα, πολιτικά, οικονομικά και νομοθετικά για να σταλεί τώρα το πρώτο εξάμηνο μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται χώρα φιλική στις επενδύσεις και μπορεί να δημιουργήσει δουλειές τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: