DEH

DEH

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Έξαλλο το περιβάλλον Καραμανλή με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ Αργύρη Οικονόμου!

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου, έχει ομολογήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι υπήρξαν υπουργοί- κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή - οι οποίοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων
Μάλιστα ο τρόπος που διατυπώνει την άποψη του ο κ. Οικονόμου είναι εξόχως… ριψοκίνδυνος αφού αφήνει σοβαρές αιχμές για την εντιμότητα των εν λόγω υπουργών.
Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι για όλα όσα ο κ. Οικονόμου ισχυρίζεται έχει ήδη ενημερωθεί- και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια- ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα, όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ο κ. Αργύρης Οικονόμου γνωρίζει ότι έχουν περιέλθει σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού τα όσα διαδίδει και έχει ήδη επικοινωνήσει με το γραφείο του κ. Καραμανλή ζητώντας να συναντηθεί σε πρώτη φάση με τον κ. Γιάννη Αγγέλου.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί του (δεν του απαντάει καν στο τηλέφωνο) αφού όλο το περιβάλλον στο καραμανλικό στρατόπεδο είναι έξαλλο με τον κ. Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Οικονόμου έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ήταν άνθρωπος του Κώστα Καραμανλή πράγμα το οποίο δεν ισχύει αφού ο πρώην πρωθυπουργός ούτε τον γνωρίζει ούτε είχε ποτέ σχέσεις μαζί του. Ο κ. Οικονόμου είχε τοποθετηθεί στην ΔΕΗ με κατόπιν εισηγήσεως του κ. Κώστα Σταϊκούρα.
Στο μεταξύ καθημερινά γίνονται γνωστές πληροφορίες για τα πρόσωπα εκείνα τα οποία έχει κατηγορήσει ο κ. Οικονόμου. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τον πρόεδρο της ΡΑΕ στον οποίο ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ έχει αποδώσει σκληρούς και άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Εάν όσα έχει υποστηρίξει ο κ. Οικονόμου δουν το φως της δημοσιότητας θα ξεσπάσει πολιτικό σκάνδαλο» ισχυρίζεται κορυφαίος πολιτικός παράγοντας ο οποίος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τις οποίες έχει μιλήσει στο newpost.

Πάνος Ρασσιάς http://newpost.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/2012/07/mail.html

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στέλνει «επικίνδυνο» mail και υμνεί τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο. ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Είναι γνωστό ότι οι θέσεις εξουσίας σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία και κυρίως την ψυχική!
http://www.inews.gr/225/o-nomikos-symvoulos-tis-dei-stelnei-epikindyno-mail-kai-ymnei-ton-syndikalisti-fotopoulo.htm
Διαβάζοντας χθες στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το σχόλιο σχετικά με ένα πραγματικά πολύ περίεργο mail το οποίο έστειλε ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου, στην διοίκηση προβληματίστηκα. Είναι δυνατόν- σκέφτηκα- ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ να ζητάει να καλυφθούν παράτυπες πράξεις της Επιχείρησης; Μπα, είπα, και θεώρησα το σχόλιο μάλλον υπερβολικό.

Αργότερα όταν μου ήλθε και πάλι στο μυαλό η υπόθεση αυτή άρχισα να κάνω μερικά τηλεφωνήματα για να το διευκρινίσω.

Δεν σας κρύβω ότι από την πρωτοβουλία μου αυτή έμαθα πολλά και διάφορα. Όλα πολύ ενδιαφέροντα. Πρώτον κατάφερα να πάρω στα χέρια μου το περιβόητο mail και το οποίο παραθέτω σήμερα.

Άρα το σχόλιο της εφημερίδας δεν ήταν υπερβολικό. Έμαθα ακόμα ότι ο νομικός σύμβουλος είναι από εκείνους που θαυμάζουν τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο αφού όπου βρεθεί και όπου σταθεί στην ΔΕΗ του πλέκει το εγκώμιο. Και μάλιστα όλα αυτά την ώρα που ο κ. Σαμαράς κατακεραύνωνε τον Φωτόπουλο από το βήμα της Βουλής!

Το σημειώνω αυτό γιατί ο κ. Οικονόμου διατείνεται -όπως λένε πολλά στελέχη της ΔΕΗ- ότι διατηρεί ισχυρές φιλικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό.

Θα πρότεινα λοιπόν να συζητήσει με τον κ. Σαμαρά το θέμα του κ. Φωτόπουλου ώστε ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως να αλλάξει άποψη για τον γνωστό συνδικαλιστή.
Άρτεμις Παραδείσου

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να παραθέσω το σχόλιο του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» από την στήλη Dark Room:

«Δεν γνωρίζω εάν ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αργύρης Οικονόμου διαθέτει ιδιαίτερη κλήση στην ενασχόληση με τα κοινά ή αν έχει κοινωνικά οράματα. Αυτό το επισημαίνω γιατί από τις πληροφορίες μου φαίνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί.

Πάντως στην θέση την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και όπως μαθαίνω από καλή πηγή με ετήσιο μισθό 150.000 ευρώ. Σήμερα βέβαια υπάρχει διαφοροποίηση στο ποσόν λόγω κρίσης!

Η ίδια πηγή, λοιπόν, με πληροφόρησε ότι ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι ο γνωστός συνδικαλιστής Φωτόπουλος είναι ο εντιμότερος όλων. Γούστο του και καπέλου του να πιστεύει ότι θέλει για τον Φωτόπουλο η για όποιον άλλον θέλει. Αλλά ταυτόχρονα- ο εν λόγω κύριος- θεωρεί ότι αρκετοί Υπουργοί του Καραμανλή δεν ήταν και τα… καλύτερα παιδιά.

Αλλά το θέμα σήμερα δεν είναι αυτό. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα mail το οποίο απέστειλε στην διοίκηση της ΔΕΗ και μεταξύ άλλων ομολογεί ότι ενδεχόμενος αιφνιδιαστικός έλεγχος από τα στελέχη της τρόικας θα ήταν επικίνδυνος για την ΔΕΗ , προφανώς γιατί η ΔΕΗ πράγματι ακολουθούσε αντί - ανταγωνιστικές πρακτικές μονοπωλιακού χαρακτήρα οι οποίες πιθανώς θα απεκαλύπτοντο από τον έλεγχο και θα δημιουργούσαν μεγάλο ζήτημα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου ομολογεί οτι στελέχη της ΔΕΗ συναλλάσσονται με τους ανταγωνιστές! Και αυτός είναι νομικός σύμβουλος…».

Ανώνυμος είπε...

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/2012/05/blog-post_04.html

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ!
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρος Ζερβός για να αυξήσει τις απολαβές του Νομικού Συμβούλου Αργύρη Οικονόμου ενέκρινε αναδρομικά την πληρωμή της Κανονικής άδειας έτους 2010 εξ 25 ημερών στον Οικονόμου, διότι δήθεν αυτός δεν έλαβε κανονική άδεια κατά το έτος αυτό (βλ. συνημμένο)!
Αυτό είναι πρωτοφανές σκάνδαλο, διότι όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να
εξαντλούν την Κανονική τους άδεια εντός του έτους, όπως προβλέπει η Εργατική Νομοθεσία.
Οι απολαβές του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. ήταν μέχρι το 2009 της
τάξεως των 150.000 ευρώ ετησίως και λόγω της Τρόικας μειώθηκε, όμως με
μεθοδεύσεις όπως η αναδρομική πληρωμή κανονικών αδειών παρελθόντων ετών, τα
ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ παρακάμπτουν τα κουρέματα των Μνημονίων και ενθυλακώνουν έξτρα αμοιβές, παραβιάζοντας προκλητικά κάθε έννοια δικαίου, την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει με ανεργία και μειώσεις εισοδημάτων ενώ η Κυβέρνηση με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενέκρινε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 έκτακτη χορηγία στη ΔΕΗ 200 εκ. ευρώ για να εξακολουθεί να λειτουργεί

Από http://olympia.gr/2012/04/30/deh/