DEH

DEH

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δύο ξενοδοχεία πολυτελείας και σε εργαστήριο του ΑΠΘ



Συνεργεία της ΔΕΗ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Χερσονήσου και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων της περιοχής. Αιτία αποτέλεσαν οι ανεξόφλητες οφειλές των ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ, ύψους 130.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Έπεται και συνέχεια, καθώς από αύριο κιόλας η ΔΕΗ συνεχίζει με άλλα ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες είναι σημαντικό και υφίσταται  και σε άλλα ξενοδοχεία, όχι μόνο στην Κρήτη .
Αιτία ,όπως λένε οι ξενοδόχοι είναι το χαράτσι των ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου προσέφυγαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ξενοδοχειακές εταιρείες του νησιού, καταγγέλλοντας ότι τους καταλογίστηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών με λανθασμένα τετραγωνικά μέτρα και με λανθασμένες τιμές ζώνης. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων υπέβαλαν αίτηση για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης, που αν και καταχωρήθηκαν αμέσως στους υπολογιστές της ΔΕΗ, δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών.



Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το πρωί το ρεύμα στο Εργαστήρι Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του Ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, προς την επιχείρηση. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση στων πρυτανικών αρχών, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μέσα σε 3 περίπου ώρες.
Όπως επισήμανε ο διευθυντής του Εργαστηρίου και καθηγητής της Γεωπονικής
Σχολής,Ανδρέας Θρασυβούλου, στις 10 το πρωί εμφανίστηκε υπάλληλος της ΔΕΗ και χωρίς να προειδοποιήσει κατέβασε το διακόπτη με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τον μηχανολογικό εξοπλισμό.
«Εγείρει ερωτήματα αυτήν η ενέργεια της ΔΕΗ. Δεν ξέρω γιατί επελέγη το Εργαστήρι μας. Έχουμε ακριβό εξοπλισμό μέσα -χρωματογράφους, φασματογράφους, καταψύκτες- πλούσια εργαστηριακά δείγματα από ερευνητικές δουλειές και συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια. Ο εξοπλισμός κινδύνεψε να υποστεί ζημιές αλλά ευτυχώς η διάρκεια της διακοπής ήταν μικρή και δεν συνέβησαν ζημιές», είπε στο ΑΜΠΕ ο κ. Θρασυβούλου.
Η αιτιολογία για αυτήν την ενέργεια -κατά τον κ. Θρασυβούλου- ήταν ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο χρωστάει χρήματα στη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλο, το χρέος προς την Επιχείρηση ανέρχεται για την τελευταία 2ετία στα 5,5 εκατ. ευρώ. «Ήταν μία αψυχολόγητη ενέργεια. Δεν είμαστε κακοπληρωτές. Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, εξαιτίας των περικοπών στην χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων», είπε ο κ. Μυλόπουλος.
«Το ζήτημα έληξε -συνέχισε- καθώς έστειλα επιστολή στον γενικό διευθυντή της ΔΕΗ με την οποία τον διαβεβαίωσα ότι μόλις λάβουμε χρήματα από την επόμενη χρηματοδότηση θα αποπληρώσουμε μέρος των οφειλών»,
Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι το ύψος της φετινής χρηματοδότησης του ΑΠΘ ανέρχεται σε 25,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή και υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: