DEH

DEH

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«Ρήγμα» στη ΔΑΚΕ λόγω…ανανέωσης!


Ρωγμές στη ΔΑΚΕ προκαλεί η αντικατάσταση μελών της εκτελεστικής επιτροπής που έφερε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ο Κώστας Βασιλειάδης νέος γενικός γραμματέας του Σωματείου και γραμματέας του συντονιστικού οργάνου της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνοντας την έγκριση του σώματος ενώ νωρίτερα αποχώρησαν από τη διαδικασία τα μέλη που αντικαταστάθηκαν καταγέλλοντας ότι η απόφαση κινείται εκδικητικά και είναι αντικαταστατική.
Πρόκειται για τους Άρη Βατάλη μέχρι πρότινος αναπληρωτή γραμματέα και του Μάρκου Μουστάκα Β΄ γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΑΚΕ που αντικαταστάθηκαν από τους Γιάννη Τσακιράκη και Τάσο Προσκυνητόπουλο αντίστοιχα.
Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε ο Άρης Βατάλης είπε ότι ευθύς εξαρχής διαφώνησε με την απόφαση των παραιτήσεων στην προοπτική αναδιάρθρωσης της εκτελεστικής επιτροπής ζητώντας μάλιστα από τον κ. Βασιλειάδη να γνωστοποιήσει τις σκέψεις του για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμικού οργάνου της ΔΑΚΕ αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τις διαφορετικές απόψεις και τάσεις προτείνοντας να καθυστερήσει η διαδικασία αντικατάστασης για τις δύο θέσεις του αναπληρωτή γραμματέα και του β΄ ταμία τουλάχιστον για 30-40 ημέρες. Κι αυτό για να συνέλθει ολομέλεια της ΔΑΚΕ όπου θα συζητηθεί η κατάσταση της αφού υπάρχουν μία σειρά από προβλήματα ώστε ενωμένοι στη συνέχεια και με τις παραιτήσεις των δύο στη διάθεση του κ. Βασιλειάδη να βγουν στους εργαζόμενους και να τους μιλήσουν για όλα όσα τους απασχολούν από τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες και τις κυβερνητικές εξαγγελίες μέχρι τις καθυστερήσεις για την 5η μονάδα και τις προσλήψεις των 1700 επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007 ώστε η παράταξη να ενδυναμωθεί διαδραματίζοντας τον ρόλο που της αρμόζει. Υποστηρίζει ο Άρης Βατάλης ότι στην ολομέλεια των 11 που συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Βασιλειάδης αντικαθιστούσε μόνο τον αναπληρωτή γραμματέα και όχι τον Μάρκο Μουστάκα β΄ ταμία για να ζητηθεί από τον τελευταίο παράταση 30-40 ημερών διαφορετικά θα παραιτηθεί οπότε και αποφασίστηκε η αντικατάσταση του. Εκφράζει την άποψη ότι η απόφαση είναι αντικαταστατική και εκδικητική και επιφυλάσσεται για τη λειτουργία του μέσα στη ΔΑΚΕ προσδοκώντας ότι θα συνέλθει νέα ολομέλεια, ενώ για το ενδεχόμενο διάσπασης της παράταξης απαντά ότι δεν είναι καιρός αλλά «Εάν δούμε ότι δεν υπάρχει λογική και το βήμα συνεργασίας, κινούμενοι εκδικητικά έναντι όσων διαφοροποιήθηκαν από τις απόψεις τους το προηγούμενο διάστημα τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε άλλη πορεία και να βγούμε προς τα έξω με το δικό μας πολιτικό λόγο στους εργαζόμενους».
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βασιλειάδης νέος γ. γραμματέας του Σπάρτακου που αντικατέστησε τον Γιάννη Δίκα ο οποίος απεχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, τόνισε ότι η απόφαση της αντικατάστασης συνδέεται με την ανανέωση και ανασυγκρότηση της παράταξης και αφορά 6 συνολικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής διαφωνώντας μόνο τα δύο. Υπογράμμισε ότι εκτιμά τον Άρη Βατάλη και την προσφορά του στην παράταξη θεωρώντας ότι θα συνεχίζει να διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα τον στηρίξει σεβόμενος τη διαδρομή του στο χώρο. Όσο για το ενδεχόμενο ρήξης στην ΔΑΚΕ απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Πηγή ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εν.Εργ.ΔΕΗ:Στις 27Φεβρουαρίου σε σχετική ανάρτηση προβλέψαμε ότι αυτό που γινόταν εκείνη την μέρα εκεί θα οδηγούσε. Ηθελημένα από την ΠΑΣΚΕ για προφανής λόγους, η από εκδικητικότητα της ομάδας που κατέβηκε διασπαστικά στις εκλογές ΓΕΝΟΠ και Κοινωνικοποιήσεων.
Αναμένουμε τόσο τον νέο Γραμματέα, όσο και τον κ. Βατάλη Α