DEH

DEH

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Από την 3η του Σεπτέμβρη ….. στην 3η του Μάρτη


Η μετεξέλιξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) αρχικά σε κόμμα εξουσίας και η
μετάλλαξή του, σε φορέα μιας νεοφιλελεύθερης‐αντιλαϊκής πολιτικής, συνδέουν ευθέως τις δυο ημερομηνίες.
Ο πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου εμπνεύστηκε και εφαρμόζει τα πιο σκληρά και πρωτόγνωρα μέτρα, από τη τον τελευταίο πόλεμο. Μη έχοντας μάλιστα το κουράγιο να αντικρύσει κατάματα τον Ελληνικό λαό, τα εξήγγειλε δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, λες και έδινε απαντήσεις σε αντιπολιτευτικές καταγγελίες.
Ούτε ο πλέον φανατικός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ διανοείται ότι θα μπορούσε κυβέρνηση της Ν.Δ. ναεξαγγείλει τόσης έκτασης αντεργατικές ‘ μεταρρυθμίσεις’, πόσο μάλλον να τις θέσει σε εφαρμογή. Θα καιγόταν κυριολεκτικά η Ελλάδα.
Είναι συγκινητικό να επικαλείσαι το συμφέρον της πατρίδας, όμως η πατρίδα δεν είναι μόνο τα βουνά και τα λαγκάδια, ούτε μόνον οι αετονύχηδες , αλλά κατά κύριο λόγο οι ‘πατριώτες’. Άνθρωποι που πολλοί έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας και τα μέτρα της κυβέρνησης στέλνουν κι άλλους στη ανέχεια.
Πρωτόγνωρα σκληρή πολιτική που ανατρέπει οικογενειακά σχέδια, σχέδια για σπουδές, καριέρες,προκοπή, πρόοδο, ακόμη και συμβίωση ζευγαριών. Αναχρονιστικά και απάνθρωπα μέτρα, που σκοτεινιάζουν το όνειρο και δεν αφήνουν καμιά αχτίδα αισιοδοξίας για το μέλλον, ούτε των ‘πατριωτών’ αλλά ούτε και της πατρίδας.
Από το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, του Αντρέα της Ελληνικής περηφάνιας, της Μελίνας, της τελευταίας Ελληνίδας θεάς (αλήθεια ποιο ‘σκουλήκι’ θα τολμούσε να τη ρωτήσει αν πωλείται ο Παρθενώνας ή τα Ελληνικά νησιά), του ανθρώπου‐πολιτικού (σπάνιο είδος σήμερα) Γ. Γεννηματά που με τις κοινωνικές του παρεμβάσεις άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του …… Στη σημερινή αγνώριστα αντιλαϊκή ΠΑΣΟΚκική
κυβέρνηση, Με έναν Παπαντρέου 3ης γενιάς στο τιμόνι του που σύρεται από τις αγορές και τους κερδοσκόπους, ομόλογος αναξίων Ευρωπαίων ηγετών, ανίκανων να αντισταθούν και να οδηγήσουν την ΕΕ εκεί που την προόριζαν οι μεγάλοι ιδρυτές της. Με αναξιόπιστους υπουργούς που σε μια στιγμή τα τρία ΔΕΝ του ασφαλιστικού τα μετατρέπουν σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που από ‘κοινωνικοί προστάτες’ καταργούν το
πανεπιστημιακό άσυλο και προπηλακίζουν Μανώλη Γλέζο στέλνοντας τον στο νοσοκομείο, που χαρακτηρίζουν το δίλλημα ανάπτυξη ή ύφεση ως μεταφυσικού περιεχομένου,που αρνούνται να δεχθούν στρουθοκαμηλίζοντας, ότι τα οικονομικά μέτρα που ομόφωνα ψήφισαν στη Βουλή δεν εκφράζουν την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο. Αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ μετά τα αποκαλυπτήρια της 3Μαρτίου 2010.
Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα μετά το 1981 είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για ότι κακό συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας και δεν μπορούν να έχουν το ηθικό ανάστημα να παρακρατούν δις ΕΥΡΩ .
Με ποια εξουσιοδότηση η κυβέρνηση φόρεσε το ‘πέπλο του έντιμου’ για να υφαρπάξει τα χρήματα του έντιμου Έλληνα φορολογούμενου; Πότε τα περιέλαβε στην προεκλογική της ατζέντα και πήρε την εξουσιοδότηση των ψηφοφόρων;
Δυστυχώς, τη σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεσή της η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ονομάζει εθνική υπόθεση, καλώντας τα θύματα ως μπροστάρηδες εναντίων των θυτών, που όμως έχουν σύμμαχο μέχρι σήμερα τις ίδιες τις κυβερνητικές αποφάσεις (φορολογικό,αποδείξεις κλπ), πουνμαστιγώνουν τα θύματα και κλείνουν το μάτι στους μόνιμους κλέφτες.
Κανείς δεν τους πιστεύει . Κανείς δεν τους εμπιστεύεται.
του Μιχ. Ραμπίδη
Μέλους Κ.Ε. / Ν.Δ.