DEH

DEH

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σταθάκης. Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ αν τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι καλά

Το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ  άφησε ανοικτό ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε περίπτωση που τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018 δεν είναι  καλά.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη μονογραφή της  σύμβασης για τις έρευνες υδρογονανθράκων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργεια ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για αύξηση τιμολογίων και ότι το θέμα θα κριθεί από τα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο τέλος του έτους. Ο υπουργός έδωσε έμφαση στο κόστος των ρύπων, εξέφρασε την ελπίδα ομαλοποίησης των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων στη σχετική αγορά, αναγνώρισε όμως την πίεση που  ασκεί η αύξηση της τιμής τους στη ΔΕΗ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει ανοίξει συζήτηση την Ευρώπη για ρύθμιση της αγοράς CO 2 και των κερδοσκοπικών τάσεων που παρουσιάζει. Δεν διευκρινίστηκε αν η ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων θα γίνει μέσω της κατάργησης ή της μείωσης της έκπτωσης του 15% στους συνεπείς καταναλωτές. 
Οσον αφορά στα τιμολόγια της βιομηχανίας στην Υψηλή Τάση είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ και της βιομηχανίας συνεχίζονται  κσι εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: