DEH

DEH

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πολιτική διαμάχη για την εξαγορά εταιρίας συνεργάτη του Ζάεφ από τη ΔΕΗ

Νίκος Υποφάντης
 
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρία που έχει θυγατρικές σε Αλβανία και Βουλγαρία, που ανταγωνίζονται τις δικές της θυγατρικές που έχει ιδρύσει στις γειτονικές χώρες.
 

Συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη σχετικά με την εξαγορά της εταιρίας ενέργειας των Σκοπίων, με ιδιοκτήτη στενό συνεργάτη και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ, από την ΔΕΗ, δυο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα διερευνηθεί από τη Βουλή το καθεστώς και η σκοπιμότητα της εξαγοράς ενώ ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Σταθάκης
προσπάθησε να αποποιηθεί την οποία ευθύνη για την εντολή εξαγοράς, υποστηρίζοντας ότι την έχει εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρία που έχει θυγατρικές σε Αλβανία και Βουλγαρία, που ανταγωνίζονται τις δικές της θυγατρικές που έχει ιδρύσει στις γειτονικές χώρες.

Η Σοφία Βούλτεψη αναφέρει ένα σκοτεινό παρελθόν του αντιπροέδρου και ιδιοκτήτη της EDS Κότσο Ανγκιούσεφ σε κείμενο της στο
liberal.gr διερωτώμενη πως είναι δυνατόν να έχει δοσοληψίες ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης χρησιμοποιώντας χρήματα των Ελλήνων που κατατέθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ πληρώνει τον αντιπρόεδρο των Σκοπίων με 4,8 εκατ. ευρώ, σε «μάστιγα» φαίνεται πως εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η πρωτοβουλία της, να αποστέλλει εκφοβιστικές επιστολές σε άνεργους και οφειλέτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που δεν έχουν πληρώσει κάποιο λογαριασμό ρεύματος, απειλώντας τους με προσφυγή στα δικαστήρια, σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Γίνονται πλέον σωρηδόν καταγγελίες στην ΡΑΕ και τον συνήγορο του πολίτη, για την τακτική της ΔΕΗ, η οποία φαίνεται πως σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, αποφασίζει να τα βάλει το πιστόλι στον κρόταφο των κοινωνικά αδύναμων, απειλώντας να τους σύρει στα δικαστήρια, ακόμη κι αν τα χρέη τους ανέρχονται σε μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ ή να τους κόψει το ρεύμα.

Πλέον καμία αναφορά από τον πρώην υπουργό ενέργεια και νυν γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη που είχε δώσει οδηγία στην ΔΕΗ για οφειλές έως 1000 ευρώ να μην κόβει το ρεύμα. Αυτή η εντολή εκτόξευσε τα χρέη των καταναλωτών προς σε αυτή σε περισσότερα από 3 δισ. 100 εκατομμύρια ευρώ.



Πηγή: http://www.skai.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: