Ό,τι δεν έχει ξαναγίνει, ζητά από τους Έλληνες πολίτες η WWF παρακαλώντας τους να … απαιτήσουν από την Ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει (!!!) τα σχέδιά της για την Πτολεμαΐδα 5 και να σχεδιάσει ένα καθαρό και ενεργειακά ασφαλές όραμα για την χώρα. Τι πρωτότυπο αλήθεια. Συγκινητικό θα έλεγε κανείς.
Η υπογραφή σου και μία ώρα: αυτά τα ολίγα αρκείται να ζητήσει η WWF από τους ενδιαφερόμενους για να καταδικάσουν, να αναθεματίσουν, να ακυρώσουν το μεγαλύτερο επενδυτικό, αναπτυξιακό έργο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Για να ακυρώσουν μία επένδυση που θα δώσει ανάσα στην Εθνική Οικονομία, την τοπική κοινωνία, θα δώσει προοπτική στην ανάπτυξη που αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλο ζητούμενο και ο μεγάλος ¨απών¨ στην Ελλάδα του 2014.
Ακολουθώντας μία πάγια τακτική/πολιτική που λέει ότι «αυτό που δεν είναι πράσινο, δεν είναι όχι αρκετά, αλλά καθόλου καλό για να υπάρχει», ρίχνοντας κατά καιρούς στο επικοινωνιακό της παιχνίδι την ¨τορπίλη¨ που μιλά για τον βρώμικο και αναθεματισμένο λιγνίτη, η WWF -στο πλαίσιο της φετινής ημέρας ¨H Ώρα της Γης¨ ¨διαμηνύει¨ με ανακοίνωσή της ότι δεν κρατά απλά τον συμβολισμό της ημέρας αλλά «Με την υπογραφή αυτής της έκκλησης πάμε ένα βήμα πιο πέρα στη μάχη για την κλιματική αλλαγή: Αγωνιζόμαστε ενάντια στον βρώμικο γίγαντα της Πτολεμαΐδας που θα φέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία της χώρας».
Δεν μας εκπλήσσει τίποτα καθώς έχουμε συνηθίσει στα πράσινα πυροτεχνήματα αυτού του (χειρίστου) είδους.
Το ζήτημα και το ζητούμενο στην ιστορία αυτή είναι το κατά πόσο νομιμοποιείται μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ)να προβαίνει σε ενέργειες όπως η συγκέντρωση υπογραφών για να ακυρωθεί μία απόφαση, για να ακυρωθεί ο από κοινού σχεδιασμός ΔΕΗ και ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή της νέας Υπερσύγχρονης Μονάδας Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας.
Οι ¨ρύποι¨ που εκπέμπει η WWF έχουν γίνει πλέον ασφυκτικοί και ανυπόφοροι ενώ η εμμονή τους στο μοντέλο ¨πράσινα παρ-άλογα¨ έχει κουράσει.
Αντί, σε κάθε ευκαιρία, να ¨εκθειάζουν¨ τα μειονεκτήματα και τα δεινά από τη χρήση του λιγνίτη, ας σκεφτούν ότι στην χειμαζόμενη και παρακμάζουσα Ελλάδα του 2014 (και σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας) η απασχόληση στην εξόρυξη και την μετατροπή του λιγνίτη σε ηλεκτρική ενέργεια, έχει τριπλή συνέπεια σε τοπικό και εθνικό οικονομικοκοινωνικό επίπεδο. Για κάθε μία (1) θέση εργασίας που δημιουργείται στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής, προκύπτουν και συντηρούνται 3,28 επιπλέον θέσεις εργασίας. Επίσης, για κάθε 1 ευρώ δαπάνης από πλευράς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, προστίθενται 3 ευρώ στον κύκλο της τοπικής οικονομίας.
Η WWF κανένα δικαίωμα δεν έχει να εγείρει ηθικούς φραγμούς και να πολεμά τις συνειδήσεις των πολιτών ¨εξαργυρώνοντας¨ το μέλλον της χώρας με τη μία ώρα που τους ζητά να της αφιερώσουν και να υπογράψουν την ίδια τους την καταδίκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου