DEH

DEH

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ και ΛΑΓΗΕ απαξιούν να απαντήσουν στον Συνήγορο του Πολίτη


Ακόμα περιμένουν από τη ΔΕΗ οι κάτοικοι του οικισμού Βουνιχώρας Φωκίδας τα ποσά που δικαιούνται από το ειδικό τέλος εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή τους. Στην υπόθεση παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο απαξίωσαν να απαντήσουν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. όσο και ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Παρακραούν τα ποσά από το ειδικό τέλος εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που οφείλουν στους κατοίκους της Βουνιχώρας Φωκίδας. Οι κάτοικοι της Βουνιχώρας Φωκίδας κατέθεσαν αναφορά στον ΣτΠ επειδή, ενώ έχουν εγκατασταθεί ΑΠΕ στον οικισμό, η ΔΕΗ δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή του ειδικού τέλους εγκατάστασης. Όπως διαπιστώθηκε, η ΔΕΗ
Α.Ε. δεν έχει εκπληρώσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση παρ' ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι κάτοικοι από την εταιρεία στην οποία ανήκουν τα αιολικά πάρκα, το σχετικό ποσό έχει παρακρατηθεί για να αποδοθεί σε αυτούς. Για τον λόγο αυτό και επειδή, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, το ποσό θα έπρεπε να καταβληθεί στην τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι είχαν απευθύνει σχετικό ερώτημα στον ΛΑΓΗΕ, το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε.

Ο ΣτΠ επικοινώνησε αρχικά με τον ΛΑΓΗΕ, χωρίς να λάβει απάντηση. Στη συνέχεια, απηύθυνε έγγραφο στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. στις 28-2-2013, με το οποίο τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς επίσης και για την μη ανταπόκριση των υπηρεσιών της ΔΕΗ Α.Ε. Επίσης, ζήτησε τις απόψεις του σχετικά με την καθυστέρηση ως προς την εκπλήρωση των εκ του νόμου υποχρεώσεων της ΔΕΗ Α.Ε. Το αποτέλεσμα; Καμία απάντηση και από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: