DEH

DEH

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου  , εορτή του Αγίου Δημητρίου. Οι κάτοικοι του χωριού Τριπoτάμου στην Μεγαλόπολη γιόρτασαν τον πολιούχο του χωριού τους – ενδεχομένως για τελευταία φορά, αφού υπάρχει περίπτωση του χρόνου να μην υπάρχει το χωριό – και μετά συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο σχολείο όπου έκαναν  γενική συνέλευση και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν εντόνως για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τους δίνει σημασία και δεν ξεκινάει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης του χωριού τους.
Στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι με τον Σύλλογο τους και την επιτροπή που έχουν φτιάξει , κατευθύνθηκαν στον χώρο του Ορυχείου της ΔΕΗ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαναν συμβολική – προειδοποιητική κατάληψη στον πύργο ελέγχου ταινιοδρόμων με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα του Ορυχείου.
Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας , ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος , ο  Περ. Σύμβουλος Δημήτρης Αποστολόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης μαζί τους ήταν και εκπρόσωποι των εργαζομένων , οι οποίοι δήλωσαν πως οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί είναι κοινοί για το μέλλον του ορυχείου.
Στο σημείο έφτασε μετά από αρκετή ώρα ο Διευθυντής του Λ.Κ. Μεγαλόπολης κ. Κουστέρης. Οι κάτοικοι του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και του εξέφρασαν τα παράπονα τους για την αδιαφορία που δείχνει η ΔΕΗ για τα αιτήματα τους. Επίσης του έθεσαν και άλλα ζητήματα όπως των αδειών υλοτομίας που φαίνονται να έχουν δοθεί από την ΔΕΗ και ορισμένοι εκμεταλλεύονται για να πηγαίνουν και να κόβουν ξύλα από σημεία που πολλές φορές δεν είναι καν απαλλοτριωμένα.
Ο Διευθυντής τους απάντησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την οριστική λύση και την πλήρη απαλλοτρίωση του χωριού.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν στην κινητοποίηση…


http://kafeneio.megalopolis.gr/blog/?p=7353

Δεν υπάρχουν σχόλια: