DEH

DEH

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΗ: Επιπλέων μέτρα επιπέδου συναγερμού & υποχρέωση εφαρμογής τηλεργασίας και αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού

 

Μετά την επιβολή αυστηρότερων μέτρων και υποχρεωτικού lockdown στο σύνολο της Επικράτειας -με σκοπό την  προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19-  για το επόμενο διάστημα και έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα που καταλαμβάνουν το πάσης φύσεως προσωπικό  (τακτικό, έκτακτο και συμβάσεων ορισμένου χρόνου) με την συνημμένη Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου ορίστηκαν τα ακόλουθα αναφορικά με την λειτουργία της Επιχείρησης και την απασχόληση του προσωπικού :

1.            ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΟΡΥΧΕΙΑ & ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, όπως αναλυτικά αναγράφεται στο β΄  σχετικό και όπως έχει καθοριστεί στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης της πανδημίας, πλην του προσωπικού υποστήριξης των προαναφερόμενων παραγωγικών δραστηριοτήτων, για το οποίο υφίσταται υποχρέωση τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων (ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα).

2.           ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η λειτουργία των Καταστημάτων Πωλήσεων για την εξυπηρέτηση των πελατών, με τη διαφοροποίηση ότι η εξυπηρέτηση κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

3.           ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών και των Υποστηρικτικών Μονάδων όλων των Γενικών Διευθύνσεων θα εργάζεται εξ αποστάσεως, με υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων. Σε περίπτωση μη δυνατότητας τηλεργασίας, η λειτουργία των υπηρεσιών θα γίνεται με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου. Το λοιπό προσωπικό δύναται με έγκριση του οικείου Δ/ντή ΒΟΚ, ή Κλάδου να παραμένει σε επιφυλακή κατ΄ οίκον και να καλείται όταν υφίσταται ανάγκη για παροχή υπηρεσίας.

4.           ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Καθίσταται υποχρεωτική η προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες ενδιάμεσου και αυξημένου κινδύνου με τηλεργασία, εφόσον είναι εφικτό, άλλως με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας. 

5.           ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ 

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου κάθε Διεύθυνση (ΒΟΚ) και Υπηρεσιακό Κλιμάκιο πρέπει να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση απόδειξης της λειτουργίας με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, καθώς  και πίνακες με τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Για την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας και ειδικά για την εφαρμογή της τηλεργασίας, σε κάθε Υπηρεσιακό Κλιμάκιο θα συνεχίσουν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι από τα όργανα (ή Επιτροπές ελέγχου) που έχουν οριστεί προς τούτο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Πολιτείας (μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας), όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, με επιβολή αυστηρών προστίμων τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον παραβάτη εργαζόμενο.

6.               ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Στους εργαζόμενους γονείς, σύμφωνα με τα δ΄και ε΄σχετικά,  χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπούσε περίπτωση αναστολής λειτουργίας, καθώς και αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, ή/και τμημάτων αυτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

7.           ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑCOVID-19

Στους εργαζόμενους θα διενεργείται, εκτός από το μοριακό test(RT-PCR) και το rapid test, με δαπάνες της εταιρείας και με τη διαδικασία που ορίζεται στο β΄ σχετικό.

Παρακαλείστε για την εφαρμογή των  παραπάνω ρυθμίσεων που μαζί με τα διαλαμβανόμενα στο συνημμένο έγγραφο περί Χορήγησης  άδειας   ειδικού   σκοπού  σε  περίπτωση  αναστολής  λειτουργίας των σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας των παιδιών, καθώς και τμημάτων   αυτών, αναπλήρωσης χρόνου απουσίας του εργαζομένου-γονέα από την εργασία του,   λόγω περιορισμού τέκνου του κατ’ οίκον προς τον σκοπό της αποφυγής της διάδοσης του  κορωνοϊού COVID-19 & της αδείας των γονέων λόγω νόσησης των τέκνων από τον κορωνοϊό COVID -19 που σας διαβιβάστηκε στις 16/11 από την Διευθύντρια ΔΔΑΠ κ. Α. Αντωνιάδου αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας των Υπηρεσιακών Μονάδων και απασχόλησης του προσωπικού κατά την τρέχουσα περίοδο.

Οίκοθεν νοείται ότι σε περίπτωση μεταβολής των συνθηκών ή λήψης διαφορετικών μέτρων θα επανέλθουμε σχετικώς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: