DEH

DEH

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τετραπλασιάζεται το μπόνους για την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων στη ΔΕΗ – Γενναία απόφαση της Διοίκησης

Τετραπλασιάζεται το μπόνους για την οικειοθελή αποχώρηση ...
Τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά και του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων Γιώργου Δαμάσκου.
Αυτό που έγινε γνωστό κατά την τηλεδιάσκεψη είναι πως από
σήμερα δίνονται επιπλέον γενναία κίνητρα για την οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων της ΔΕΗ στους ΑΗΣ και τα Ορυχεία, των λιγνιτικών κέντρων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Σκοπός της απόφασης αυτής είναι, πρώτον η μείωση του κόστους της λιγνιτικής παραγωγής και δεύτερον η μείωση των δαπανών για τη μισθοδοσία της επιχείρησης.
Πρόκειται για μια σημαντική και γενναία απόφαση του προέδρου της ΔΕΗ, που ορίζει πως το επιπλέον μπόνους για τους εργαζομένους που οικειοθελώς θα αποχωρούν, πέραν της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ ( που ούτως ή άλλως ορίζεται από τον νόμο), ενώ στη διοίκηση Παναγιωτάκη ήταν 5.000 ευρώ, τώρα θα είναι 20.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο.
Δηλαδή, ένας εργαζόμενος που αποχώρησε οικειοθελώς μέχρι και σήμερα, με το καθεστώς που θέσπισε η διοίκηση Παναγιωτάκη, θα έπαιρνε 15.000 ευρώ+5.000 ευρώ=20.000 ευρώ, από εδώ και πέρα θα παίρνει 15.000+20.000 ευρώ=35.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή ισχύει για αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δυστυχώς, δεν θα απολαύσουν τα ευεργετήματα της, αυτοί που πείστηκαν να αποχωρήσουν νωρίτερα, φοβούμενοι ότι η νέα διοίκηση θα μειώσει τα μπόνους της αποχώρησης. Αυτό άλλωστε διακινούνταν μέσω πλήθους κομματικών και συνδικαλιστικών το προηγούμενο διάστημα. Η απόφαση αυτή έρχεται κόντρα στις προβλέψεις σχετικά με τη μείωση των κινήτρων από την «αντιλαϊκή πολιτική των golden boys», την οποία προσπαθούσαν να προκαταβάλλουν οι διάφορες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: