DEH

DEH

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

“Βαλκανικη συνάντηση χορωδιών ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ & “Obrenovacke devojke” της Σερβίας. Η χορωδιακή συνάντηση που μιλά σε όλες τις γλώσσες”

VSX 3
Η μουσική δεν έχει σύνορα, η μουσική δεν έχει γλώσσα, η μουσική δεν έχει κώδικες και κανόνες. Η μουσική υπάρχει παντού, για όλους. Με τα συναισθήματα αυτά να υπάρχουν στην συνείδηση όσων συμμετείχαν και όσων παρακολούθησαν την ¨Βαλκανική Συνάντηση Χορωδιών¨, αλλά και με την ψυχή πλημμυρισμένη από έξοχα μουσικά ακούσματα του διεθνούς και Ελληνικού ρεπερτορίου, έπεσε η αυλαία της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν –για δεύτερη χρονιά φέτος- το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΔΕΗ Α.Ε. και ο ΔΕΔΔΗΕ.
Εφέτος οι συνδιοργανωτές έδωσαν στο φιλόμουσο κοινό την
ευκαιρία να απολαύσουν δύο χορωδίες που η Ιστορία τους ξεκινά σχεδόν την ίδια περίοδο. Για την μεν Χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ το 1978 και για την δε Χορωδία ¨Obrenovacke Devoije¨ το 1975.
Η πορεία τους και η δραστηριότητά τους αμείωτη, με διαχρονικό στόχο να προσφέρουν στα Χορωδιακά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας τους (η κάθε μία) αλλά και στα Διεθνή δρώμενα.
Μετά τις δύο άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις, οι συνδιοργανωτές ατενίζουν πλέον την επόμενη κοινή δράση, προσδοκώντας στη δημιουργία ευκαιριών που μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο εκδηλώσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Πόσο  μάλλον όταν πρόκειται για μουσικές εκδηλώσεις καθώς ¨Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη¨ (ΠΛΑΤΩΝ).
 
VSX 1
 
VSX 2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: