DEH

DEH

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ζητάς αποκοπή από το χαράτσι της ΔΕΗ; Πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ!

 
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η επιβάρυνση για όσους θέλουν να εξαιρεθούν από το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, η αίτηση για την αποκοπή του ΕΕΤΗΔΕ (η παλιά ονομασία του χαρατσιού) το 2012, δεν ισχύει για το ΕΕΤΑ (νέο όνομα του χαρατσιού) του 2013.
Επομένως, θα πρέπει να ξανακάνουν από την αρχή αίτηση και να πληρώσουν γι' αυτή. Οσοι λοιπόν επιθυμούν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής του φόρου θα πρέπει να πληρώσουν. Οπως προβλέπει η διαδικασία, ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου
μπορεί να ζητήσει την αποκοπή του ΕΕΤΑ από το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και τη βεβαίωση αυτού στην αρμόδια ΔΟΥ, αφού, όμως, πρώτα καταβάλει τουλάχιστον την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις ενώ σε περίπτωση επίκλησης αδυναμίας καταβολής θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 50 ευρώ.
Επιπλέον, για την αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος απαιτείται η προσκόμιση, στο νέο προμηθευτή, βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ ότι ακολουθήθηκε η ανωτέρω διαδικασία από τον κύριο ή τον επικαρπωτή ή από τον μισθωτή ή από τον χρήστη, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί ειδικά προς τούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: