DEH

DEH

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δ. Ν. Τ. Η΄ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


του Μιχ. Ραμπίδη
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος ο κ Γ. Παπανδρέουενεργοποίησε τον μηχανισμό.Υποψιάζομαι … αλήθειες όταν ομολογεί ο συμφοιτητής του πρωθυπουργού (κ Αντώνης Σαμαράς)
ότι ο ίδιος ο κ Γ. Παπανδρέου πρότεινε τη συμμετοχή του ΔΝΤ το οποίο και φυσικά έκανε
αποδεκτό η κ Μέρκελ, για να πληρώσει λιγότερο ‘μάρμαρο’.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν κάτω από την Αμερικάνικη ’ομπρέλα’.
Μια μικρή αλλά χρήσιμη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν μας θυμίζει: Αναβολή συνάντησης
Ομπάμα ‐ Καραμανλή στις 24 Μαρτίου 2009 για να συνεορτάσουν την εθνική επέτειο, επειδή οσημαντικότερος ‘σύμμαχός’ μας θεωρεί ότι η Ελληνική εξωτερική πολιτική παρουσιάζει σημάδιαανεξαρτησίας. Αντίθετα στις 15 Μαρτίου 2010 δέκα μέρες νωρίτερα, παρουσία προσωπικοτήτωντης ομογένειας και πολλών υπουργών‐βουλευτών (που κόστισαν στο χρεωμένο Ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 100 χιλ Ε για μια πόζα στο Λευκό Οίκο), Ομπάμα – Παπανδρέου συνεόρτασαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καταργώντας και τη βίζα. Ανέκαθεν , από τις δεκαετίες 60 &
70 η Αμερικάνικη ηγεσία είχε μια προτίμηση συνεργασίας με τις χούντες που η ίδια έστηνε και μετά στις κυβερνήσεις που βάπτιζε σοσιαλιστικές.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης του ΔΝΤ κ Ντομινίκ ΣτροςΚαν μόνο να μας βοηθήσει θέλει, κακώς
δαιμονοποιούν οι Έλληνες το ΔΝΤ λες και δεν γνωρίζουμε τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις και συμπεριφορές του. Συνεχάρη τον κ Παπακωνσταντίνου γιατί η κυβέρνησή του με θάρρος και αποφασιστικότητα παίρνει επαχθείς οικονομικές αποφάσεις και αντικοινωνικά μέτρα.
Κανένας δεν εγκωμιάζει (ούτε και πρέπει όμως να μηδενίζει) την διακυβέρνηση του κ Καραμανλή 2004‐2009. Όμως αυτή η ακατάσχετη ψευδολογία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ Πεταλωτή (μπούλη) και η υπέρ προβολή της από τα παπαγαλάκια των φοροφυγάδων μεγαλοεκδοτών, δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων.
Διαχρονικός κατήφορος ‐ Δημόσιο χρέος: Ποσοστό επί του ΑΕΠ
1974 22,5% 1981 31,20% 1990 80,70% 1993 111% 1996 110%
1999 100% 2004 108,5% 2008 97,16% 2009 115% με το 13,6% της
Euro stat.
Φυσικά είναι γνωστές οι μεταφορές εσόδων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του έτους 2009 στο 2010 (ημιυπέθριοι κλπ) για να διογκώσει το χρέος που παρέλαβε.
Στατιστικά δελτία της Τράπεζας Ελλάδος. Πηγές απολογισμού Ελληνικού κράτους.
Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κατήφορος της οικονομίας μας ξεκινά από πολύ μακριά, ανθεί στη δεκαετία του 1980 και τραβάει την κατηφόρα μέχρι σήμερα. Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί που υπηρετούσαν ρουσφέτια, μίζες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κατέστησαν εφιαλτικό το δημόσιο χρέος και κανένας πεταλωτής δεν θα μας ‘πεταλώσει’ με τα ψέματά του και φυσικά δεν κοροϊδεύεικανέναν. Εύστοχα ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε στην ομιλία του χθες ότι η αναδιανομή του εισοδήματος θέλει πολιτικό σθένος, ενώ για την αναδιανομή των δανεικών αρκεί το πολιτικό θράσος.
Τι περιμένουμε από το ΔΝΤ: Αν η διεθνής οικονομική ύφεση περιοριστεί δραστικά και
σύντομα τότε σε περίοδο 3 έως 5 ετών ίσως ανακάμψουμε. Αν πάλι καταρρεύσει όπως το 2008 η διεθνής οικονομία τότε πάμε σε κατάσταση φτώχειας. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση της διεθνούς ύφεσης , οπότε και μας περιμένει μια παρατεταμένη περίοδος ύφεσης και στασιμότητας. Παρά τα ολοένα και δυσκολότερα οικονομικά μέτρα του σοσιαλιστή ‘φίλου’ μας Ντομινίκ η παρατεταμένη μείωση του ΑΕΠ θα έχει ανοιχτή την πόρτα της χρεωκοπίας, όσο κι αν οι κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Και θα ζουν οι λίγοι καλά και εμείς ακόμη χειρότερα.
Αποστολή εξετελέσθη, το όλο εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι κηδεμόνες μας, έτσι τους ονόμασε ο πρωθυπουργός, θα συναινούν ή θα αποφασίζουν για βασικά οικονομικά ζητήματα που καθορίζουν αποφασιστικά την εξωτερική μας πολιτική, τους εξοπλισμούς (πόσα καιπού), τα ενεργειακά (αν θα επενδύσουμε στον πετρ/γό Μπουργκάς‐Αλεξ/λη,αν πρέπει να αποκλείσουμε τον αγωγό Φ.Α. Σαουθ Στρημ αντί του διερχόμενου από την Τουρκία Ναμπούκο κ.α.) και φυσικά τα ποσοστά πείνας του Ελληνικού λαού.
Κάλο κουραγιό Ελληνές...

Εν. Εργ. ΔΕΗ:
Επικαιρότατο όσο ποτέ και εν όψει Πρωτομαγιάς, μας εκφράζει απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: