Ο υπουργός δήλωσε αρχικά ότι η Ευρώπη πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση και η Ελλάδα προχωρά γρήγορα με την δική της απολιγνιτοποίηση. Όπως τόνισε, αυτή δεν ήταν
εύκολη απόφαση και στην αρχή πολλοί ήταν σκεπτικοί αλλά τώρα ένα χρόνο μετά όλα είναι πιο σαφή μέσα από τις διαρκείς επαφές με την τοπική κοινωνία για να γίνει εφικτή η μετάβαση.Το master plan που αναπτύχθηκε δίνει κίνητρα για επενδύσεις σε ΑΠΕ και άλλους τομείς με κοινοτικούς πόρους, με πάνω από 5 δις. για τις λιγνιτικές περιοχές. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι θετικό πως υπάρχουν ήδη δίκτυα για να μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που θα κατασκευαστούν.
"Θέτουμε ένα φιλικό περιβάλλον για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Φιλοδοξία μας να φέρουμε επενδύσεις σε όλη τη χώρα ώστε την επόμενη τριετία να γίνει η Ελλάδα η πιο φιλική πανευρωπαϊκά προς τους επενδυτές. Απομακρύνουμε τα εμπόδια, προσφέρουμε κίνητρα, δείχνουμε ότι είμαστε εδώ για να σεβαστούμε τα χρήματά τους και μέσω της δικής τους επιτυχίας εξασφαλίζεται και η επιτυχία της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Τέλος, ανέφερε ότι στα τέλη του μήνα θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την εκμετάλλευση των πόρων από το ταμείο δίκαιης μετάβασης της Ε.Ε, ενώ ο ίδιος έθεσε στις Βρυξέλλες το ενδιαφέρον της χώρας μας να συμμετέχει στην ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου.
energypress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου