Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΙΕΑ: Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ θα αυξηθεί κατά 36% έως το 2021

ΙΕΑ: Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ θα αυξηθεί κατά 36% έως το 2021
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αναμένεται να υπερβεί τις 7.650 TWh μέχρι το 2021, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.    
Η ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 36% έως το 2021, γεγονός που την καθιστά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αναμένεται να υπερβεί τις 7.650 TWh μέχρι το 2021.
Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης κατά 2.300 TWh έως το 2025, θα πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω και να αυξηθεί κατά 26%, σύμφωνα με τον ΙΕΑ.
Η ηλιακή και η χερσαία αιολική ενέργεια είναι οι μόνες δύο τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που βρίσκονται σε καλό δρόμο, για να επιτύχουν τους στόχους τους  έως το 2025.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά προβλέπεται ότι θα τριπλασιάζεται και από ανεμογεννήτριες θα διπλασιάζεται επί 5 συνεχή χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΑ.
Η αύξηση αυτή καθοδηγείται από την Κίνα, με τους υψηλότερους στόχους που ανακοινώθηκαν στο 13ο Πενταετές Πρόγραμμα της χώρας και τις Ηνωμένες Πολιτείες με την πολυετή επέκταση των ομοσπονδιακών φορολογικών πιστώσεων σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο πολιτικό περιβάλλον στήριξης σε κρατικό επίπεδο.
Η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Ινδία αναμένεται επίσης να επιταχυνθεί από τις δημοπρασίες.
Ωστόσο, οι προκλήσεις σχετικά με την ολοκλήρωση του δικτύου και την οικονομική υγεία των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας εμποδίζουν την ταχύτερη ανάπτυξη προς τους φιλόδοξους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας.
Στην Ευρώπη, η αύξηση τόσο των φωτοβολταϊκών όσο και των αιολικών εγκαταστάσεων αναμένεται να επιβραδυνθεί, καθώς οι μειώσεις κινήτρων, οι αβεβαιότητες πολιτικής σε επίπεδο χώρας και ΕΕ και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα παραμένουν προκλήσεις.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου