DEH

DEH

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απόλυτη καταστροφή στο ορυχείο της Μεγαλόπολης


Στο ορυχείο πήγαν βουλευτές, στελέχη της ΓΕΝΟΠ και συνδικαλιστές οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία». 
Ο αναπληρωτής ταμίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Αγγελής Αγγελόπουλος είπε ότι «οι διοικούντες απέδειξαν πως δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, υπάρχουν 700 άτομα στο ορυχείο που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Η πολιτική ηγεσία να στείλει αυτούς που έχουν την ευθύνη στα σπίτια τους».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς τόνισε ότι «υπάρχουν συμφέροντα που τρίβουν τα χέρια τους να βγουν εκτός μονάδες της ΔΕΗ για να μπουν στο σύστημα ενέργειας. Υπάρχει αγωνία στους κατοίκους του χωριού Τριποτάμου διότι η κατολίσθηση έφτασε σπίτια τους».

Ο υπεύθυνος οργάνωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ΠελοπόννησοΝίκος Ντίνος είπε ότι «δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα στη βουλή και να ζήτηση συνάντηση με τους αρμοδίους. Αυτό δεν είναι τυχαίο, η απαξίωση που υπάρχει για τη ΔΕΗ οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Παναγιώτης Βαλασόπουλοςείπε ότι «τα συμφέροντα θα βρουν άλλη μία ευκαιρία να απαξιώσουν τη ΔΕΗ Α.Ε. Είναι ένα πλήγμα για την περιοχή, διότι δημιουργείται πρόβλημα στους εργαζομένους και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Είναι καιρός τι Υπουργείο Ανάπτυξης να σκύψει πάνω σε αυτά τα προβλήματα, να δει τι γίνεται με τους εργολάβους και τις εργολαβίες. Αύριο πρωί θα κάνουμε παρέμβασης το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή πήγε στη Μεγαλόπολη και είπε ότι «είναι ανήκουστο αυτό που έχει συμβεί. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή στο ορυχείο και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά τέτοια ζημιά. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ επιδεικνύει αδιαφορία, ενώ ανύπαρκτη είναι η επιθεώρηση. Θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τροφοδοσία, θα βγουν εκτός μονάδες και θα έχουν ίσως αστάθεια του δικτύου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι γίνεται στο πλαίσιο απαξίωσης της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος είπε ότι «δεσμευτήκαμε απέναντι στους εργαζομένους να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να επαναλειτουργήσει το ορυχείο με ασφάλεια, να μην χαθεί ούτε ένα κιλό λιγνίτη, γρήγορα να γίνει απαλλοτρίωση για να αναπτυχτεί το ορυχείο, να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να αποδοθούν ευθύνες.»

Μάλιστα, Πετράκος και Μακρή είπαν ότι θα πάρουν από κοινού πρωτοβουλία για να αναδείξουν το πρόβλημα και να πιέσουν για λύσεις σε Κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: