DEH

DEH

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ανεμογεννήτριες - Κίνδυνος!! Να που δεν είναι και τόσο φιλική αυτήν η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Υπόηχοι είναι ήχοι συχνότητας μικρότερης απο εκείνη που μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί δηλαδή μικρότερης απο 20 Ηz (0.001-20 Ηz).
Οι υπόηχοι μπορούν να παραχθούν από φυσικά φαινόμενα, όπως η κακοκαιρία, οι σεισμοί, οι χιονοστιβάδες, τα ηφαίστεια, το σπάσιμο των παγόβουνων, το σέλας, οι αστραπές, τα κύματα της θάλασσας κλπ. Η μη γραμμική αλληλεπίδραση των κυμάτων κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στον ωκεανό παράγει υπόηχους με συχνότητα περίπου 0.2 Ηz, που είναι γνωστοί και σαν φωνή της θάλλασσας.
Οι υπόηχοι επίσης μπορούν να παραχθούν από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως από εκρήξεις, από μηχανές π.χ. οι κινητήρες ντήζελ, ηχεία subwofer, πολεμικά όπλα και οι ανεμογεννήτριες.
Εχει αποδειχτεί ότι τα υποηχητικά κύματα διαδίδονται σε μεγάλες αποστάσεις και προκαλούν μεταξύ τών άλλων προβλήματα υγείας π.χ. δημιουργία stress, ζαλάδες, φαντασιώσεις κλπ. αφού οι συχνότητες τους είναι παρόμοιες με εκείνες τών λειτουργιών του εγκεφάλου και άλλων ανθρώπινων αισθητηρίων π.χ. το μάτι 18 Ηz.
Οι ανεμογεννήτριες κάτω από ειδικές συνθήκες περιβάλλοντος ή κατασκευής μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα φαινόμενα γιαυτό και η τοποθέτησή και η επιλογή τους δεν πρέπει να γίνεται τυχαία και φυσικά χωρίς νομικό πλαίσιο.

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Στις ανεπτυγμένες χώρες αυτά τα φαινόμενα είναι γνωστά. Στην Ελλάδα ανακαλύπτονται αφού μοιρασθεί η πίττα, καθώς υπάρχουν σχέδια και τρόπος τοποθέτησης ανεμογεννητριών που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να εξαλείψουν το φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις κεραίες τηλεφωνίας.
Αλλά; - Αλλά!

πηγη: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία & Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση
Ενα ιστολόγιο για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και την Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση που προκαλεί, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: