DEH

DEH

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σπάει η ΔΕΗ σε τρία κομμάτια

Σπάει όπως όλα δείχνουν η ΔΕΗ σε τρία κομμάτια, μετά από απαίτηση του ΔΝΤ το οποίο δεν φωνάξαμε και δεν ήταν επιλογή του τα επαχθεί μέτρα, τα όποια πήρε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ η Τρόικα για να επιχορηγήσει την χώρα μας ρο 2011 θα πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει στον διαχωρισμό δικτύων μεταφοράς και διανομής, με δυο επιλογές η πρώτη είναι ο νομικός διαχωρισμός, δηλαδή η ΔΕΗ να διατηρήσει την ιδιοκτησία των δικτύων χωρίς όμως να έχει κανέναν λόγο στα θέματα της αγοράς. Και αυτό γιατί θα τεθούν σε ισχύ ισχυρότατοι μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου της ανεξαρτησίας σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της αγοράς. Η δεύτερη επιλογή είναι να προχωρήσει σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό μια διαδικασία αρκετά περίπλοκη, που εξετάζεται ενδελεχώς για το τι ακριβώς μπορεί να συνεπάγεται. Στην πρώτη επιλογή, δηλαδή του νομικού διαχωρισμού είναι βέβαιο ότι η ΔΕΗ χάνει κάθε επαφή και λόγο για τα τεκταινόμενα στην αγορά και απλά εισπράττει ως ιδιοκτήτης του δικτύου τα έσοδα που θα φέρνει η χρήση του δικτύου από τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας.

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Το μόνο θετικό είναι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και η ΠΑΣΚΕ απείλησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση με ΄΄πόλεμο΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: