DEH

DEH

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ


Στηνπιο κρίσιμη και δύσκολη  χρονικά περίοδο που περνούν οι εργασιακές σχέσεις στονόμιλο  ΔΕΗ και των θυγατρικών της μιας και έχουν χαθεί κατακτήσεις δεκαετιώναπό  τις κυβερνήσεις των μνημονίων και τιςπολιτικές που εφάρμοσαν  οι πρώην Υπουργοίτου ΠΑΣΟΚ,  καλούμαστε τούτη την ώρα ναυπογράψουμε  μία νέα δίκαιη συλλογικήσύμβαση εργασίας για όλους τους συναδέλφους.
Δυστυχώςόμως  το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμεγίνει μάρτυρες  μίας  αδελφοκτόνας εμφύλιας σύγκρουσης που βάζει σε μεγάλοκίνδυνο την ενότητα και το μέλλον του Σ/Κ. Ο διχασμός και η διχόνοια είναικακός σύμβουλος ετούτη την στιγμή που τα εργασιακά δικαιώματα χάνονται, οιμισθολογικές μειώσεις είναι μεγάλες, ο
ενεργειακός πλούτος της χώρας κινδυνεύει και οι απολύσεις προσωπικού είναι προ τωνπυλών. 
Ηλογική των πατρικίων και πληβείων που επιθυμούν να επιβάλλουν ορισμένοι «φιλόδοξοι»συνδικαλιστικοί παράγοντες δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση στις συντριπτική πλειοψηφίατων εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά ούτε και η επιλεκτική δράση των άλλοτε «αγανακτισμένων»και δήθεν αντιμνημονιακών συνδικαλιστών μπορεί να πείσει τους συναδέλφους μας γιατην αγωνιστική συνέπεια του Σ/Κ στη ΔΕΗ.
Πρέπει λοιπόν ναλειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, εργατικότητα και κυρίως με εξυπνάδα και όραμα ώστε ναπαραμεριστούν οι όποιες διαφορές και διαφωνίες έχουμε και να προσαρμόσουμε τις ανάγκεςκαι τα αιτήματα μας στις καινούργιες δύσκολες συγκυρίες με στόχο ναανακάμψουμε, να αναγεννηθούμε και να δώσουμε ξανά το μήνυμα της ελπίδας στους εργαζόμενους. Αν παραμείνουμε κολλημένοι στις συντεχνιακές εμμονές τότε είναι σίγουρο ότι θα "πεθάνουμε" εργασιακά κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλους κομματικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και παρατάξεις.
Οιεπιθέσεις και οι αλληλοκατηγορίες δεν ωφελούν και δεν προασπίζουν τον ήδηχαμηλό μισθό του εργαζόμενου στη ΔΕΗ. Το Σ/Κ δεν πρέπει να ολισθήσει σε συντεχνιακέςλογικές, σε ακραίους χαρακτηρισμούς και κυρίως σε μικροκομματικές σκοπιμότητεςμόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μωροφιλοδοξίες κάποιων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα που θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις που θα δεχτούμε από τους ντόπιους μνημονιακούς εκφραστές.
Ενωτικά,αλληλέγγυα με διάλογο και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες οφείλουμε νασυνυπάρξουμε στο Σ/Κ και όχι να αυτοϋπονομευόμαστε και να γινόμαστε χλεύη στα μέσαενημέρωσης. Όσοι από εμάς νοιαστούμε μόνο για την δική μας  κατηγορία και μόνο για τα προσωπικά μας συμφέροντατότε θα είμαστε καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των ταλαιπωρημένων συναδέλφων μας.
Όπωςέλεγε και ο Θουκυδίδης….

"τοδίκαιο και το συμφέρον δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν στο ίδιο πράγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: