Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Aντί να μεταρρυθμίσουν τη ΔΕΗ καταδιώκουν τους οφειλέτες με την εισπρακτική EOS Matrix. Xατζηδάκης, Βρούτσης και Σταικούρας "βουλιάζουν" την ΝΔ και ζωντανεύουν το φάντασμα του Τσίπρα

Οι ευρωβόρες ΔΕΚΟ στοιχίζουν 2.6 δις ετησίως στους φορολογούμενους.
Δηλαδή στους Ελληνες πολίτες οι οποίοι σε ποσοστό 56% σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα-σοκ της MRB δηλώνουν ότι η κατάσταση είναι άσχημη και 41% δηλώνουν ότι αισθάνονται οργή!
 
Και πως να μην αισθάνονται όταν η κυβέρνηση των μεταρρυθμιστών όπως δήλωναν προεκλογικά διατηρεί στη θέση τους και χωρίς φυσικά να τολμήσει να τους αξιολογήσει τους 10.000 εργαζόμενους στη ΔΕΗ ακόμη κι εκείνους που δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς.
 
Αντ΄αυτού αυξάνει τα τιμολόγια της χρεοκοπημένης ΔΕΗ προς την οποία τα φέσια των καταναλωτών επίσης αυξάνονται.
 
Προφανώς οι Χατζηδάκης-Στάσσης εκτιμούν ότι θα εξοικονομήσουν τα 4 δις ευρώ που χρειάζονται για τα νέα πάρκα της ΔΕΗ από τα πρωινά τηλεφωνήματα της εισπρακτικής EOS ΜΑΤΡΙΧ στην οποία έχουν αναθέσει την είσπραξη των
ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Φυσικά και δεν ευθύνεται η εισπρακτική για το πως μια υποτιθέμενη κυβέρνηση μεταρρυθμιστών αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις.
Με τη λογική του σάπιου πελατειακού κράτους αφήνει στη θέση του ακόμη και το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ!

Aντώνιος Μπάγιας-ΔΣ EOS Matrix

[Σχετικά με την EOS Matrix S.A.

EOS Matrix S.A. δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης απαιτήσεων σε διεθνές επίπεδο: στην διαχείριση καταπιστευμάτων, την αγορά χρέους και τον εξωπορισμό επιχειρηματικών διεργασιών. Με εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι ειδικοί της EOS στην Ελλάδα, επιλέγουν κερδοφόρες λύσεις τόσο για τους πελάτες όσο και για τους οφειλέτες. Η Εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και απασχολεί 160 εργαζόμενους.]
Την ίδια στιγμή το Ασφαλιστικό του Rebrain Βρούτση εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο αντίστοιχο του τερατουργήματος Κατρούγκαλου.
Αναγκάζει μάλιστα τους εξαντλημένους ασφαλισμένους να πληρώσουν παραπάνω εισφορές για συντάξεις που δεν πρόκειται να πάρου ποτέ.
Ο δε Σταικούρας διατηρώντας το φορολογικό συντελεστή στο 24%, την χυδαία προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος κλπ δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον εμπαθή ιδεολήπτη Τσακαλώτο.
Οπως παρατηρεί και ο George Billinis σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου για τις ΔΕΚΟ>
Από το μυαλό των κυβερνώντων ούτε που περνάει ότι απαλλασσόμενο από αυτές τις ΔΕΚΟ (ιδιωτικοποιώντας, κλείνοντας ή εξυγιαίνοντας τες) το δημόσιο εξασφαλίζει δημοσιονομικό χώρο ισόποσο με τα ετήσια έσοδα από τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης.
Και προτιμούν να τον αναζητούν στην διαπραγμάτευση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Πράγματι θα είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση εάν πετύχει να συρρικνωθεί η ΔΕΗ και το μερίδιο της στο 10-15% της αγοράς.
Διαφορετικά τα νούμερα δεν βγαίνουν μια και η αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων απαιτεί επένδυση πολλών δις για έναν οργανισμό που έχει ήδη χρέη που ξεπερνούν τα 4 δις.
Ο κος Στάσσης ΔΣ της ΔΕΗ εξαγγέλλει την επιταχυνόμενη απόσυρση λιγνιτικής ισχύος 3912 MW μέσα σε διάστημα 4 ετών αντί για 8, ώστε η επιχείρηση να απαλλαγεί από τις ζημιές που της προκαλούν οι λιγνιτικές μονάδες από το 2023 αντί για το 2028.
Aπό George Billinis
Οι μονάδες που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία και θα αποσυρθούν είναι:
Άγιος Δημήτριος 1456 MW (πέντε μονάδες)
Αμύνταιο 546 MW (δύο μονάδες)
Μελίτη 289 MW (μία μονάδα)
Καρδιά 1110 MW (4 μονάδες)
Μεγαλόπολη 511 MW (2 μονάδες).
Δηλαδή στο τέλος της τετραετίας η ΔΕΗ θα έχει σε λειτουργία μόνο μία λιγνιτική μονάδα, που ακόμη κατασκευάζεται (Πτολεμαΐδα 5) και τα υδροηλεκτρικά της, που μετά βίας συνεισφέρουν κατά 10% στις ετήσιες ηλεκτροδοτικές ανάγκες.
Mνημείο πεσόντων ΕΡΤ και επί Συριζαίων με γραβάτα
Επομένως για να διατηρήσει κάποιο σοβαρό μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας οφείλει να αντικαταστήσει το συντομότερο τις αποσυρθησόμενες μονάδες με νέες “πράσινες”.
Αυτό άλλωστε προβλέπει και το σχέδιο της κυβέρνησης.
Μοιραία λοιπόν ανακύπτει το ερώτημα πού θα βρεί η ΔΕΗ τα κεφάλαια που απαιτούνται για να επεκταθεί στο τομέα των ΑΠΕ μέσω της ΔΕΗ ανανεώσιμες ΑΕ. Κάθε νέο αιολικό MW στοιχίζει πάνω από εκατομμύριο.
Για να κατασκευαστούν 3-4.000 MW νέων πάρκων θα χρειαστούν πάνω από 4 δίς.
Πόθεν θα χρηματοδοτηθούν, όταν ο ισολογισμός, ακόμη κι αν δεν βγάζει 0,9 δίς ζημίες όπως πέρυσι, απλώς θα ισοσκελιστεί ή, στην καλύτερη, θα εμφανίσει κάποια μικρά κέρδη; Και μιλάμε για μια εταιρεία που ήδη χρωστά 4 δίς και δεν έχει πρόσβαση στις αγορές.
Πόσα χρήματα προσδοκούν να εισπράξουν από την πώληση ποσοστού του ΔΕΔΔΗΕ;
Μήπως ο κος Στάσσης τη Δευτέρα, αντί για υπερφίαλες εξαγγελίες πρέπει να δώσει μετρήσιμες επεξηγήσεις για το επενδυτικό πρόγραμμα και τις πηγές χρηματοδότησης του;
Αφήνω ασχολίαστο το θέμα της επάρκειας του χρόνου.
Μέχρι σήμερα μία άδεια αιολικού πάρκου για να “ωριμάσει” και να καταστεί υλοποιήσιμη απαιτούνται πάνω από 10 έτη.
Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι η ΔΕΗ εξασφαλίζει χρηματοδότηση κι έχει και τις πλάτες του κράτους για ταχύτερες εγκρίσεις, αποκλείεται να στήσει πάνω από 500-1000 MW μέχρι το 2030.
Εδώ θα είμαστε, ευελπιστώ, να τα συζητάμε.
Αν πάλι στόχος (ανομολόγητος) είναι να συρρικνωθεί η ΔΕΗ και το μερίδιο της στο 10-15%, τότε δηλώνω ενθουσιασμένος και αιώνια ευγνώμων στη κυβέρνηση.

https://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου