Ενας γλυκόπικρος καφές με… ολίγη από Μανόλη Παναγιωτάκη ήταν το καλωσόρισμα για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη στο γραφείο του στη Μεσογείων.
Οι προσπάθειες για να ανατείλει και πάλι το άστρο της ΔΕΗ, το οποίο τελευταία μόλις που αχνοφέγγει, ξεκίνησαν με μια
συνάντηση των δύο ανδρών την περασμένη Τετάρτη, στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της, που άλλωστε τον βρίσκει αντίθετο.
Η αλλαγή διοίκησης στη δημόσια εταιρεία, η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές, σηματοδοτεί την εκκίνηση των διαδικασιών για την εξυγίανση της ΔΕΗ, προλειαίνοντας το έδαφος για την εφαρμογή ενός σχεδίου διάσωσης που ζυμωνόταν εδώ και μήνες από τα στελέχη της ΝΔ.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αφού μελετηθούν τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Παναγιωτάκης και γίνει εκ νέου εκτίμηση της κατάστασης, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα εξειδικευθεί και θα παρουσιαστεί στις προγραμματικές δηλώσεις.
Αυτές τις μέρες «ψήνεται» η μετατροπή του αρχικού σχεδίου, το οποίο διατηρεί αρκετές από τις κατευθύνσεις του επιχειρησιακού πλάνου της McKinsey για την εξυγίανση της ΔΕΗ.
To «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:
Ποιες οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ
Πώς θα εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της επιχείρησης
Πότε θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο
Ποιο το οργανόγραμμα για το «συμμάζεμα» της επιχείρησης
Ποιο το σχέχιο μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για τις λιγνικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας
Πώς θα αποφευχθούν περαιτέρω κλυδωνισμοί
Ποια ονόματα «παίζουν» για την αντικατάσταση Μ. Παναγιωτάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου