DEH

DEH

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Άδειασαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή – Κλειστό όλο το κέντρο


Στην Βουλή έφτασαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων και των μεταλλείων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, που ψηφίζεται σήμερα. Κλειστοί πολλοί κεντρικοί δρόμοι. Η πορεία ενώθηκε με εκείνες των συνταξιούχων και των εργαζόμενων στη Λάρκο. Φτάνοντας έξω από την Βουλή άδειασαν συμβολικά σακούλες με λιγνίτη. Αυτή την ώρα είναι στην αρχή των σκαλοπατιών δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη.








Όπως αναφέρουν οι ίδιοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέψουν να πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ σε ξένους επενδυτές, υποστηρίζοντας παράλληλα  πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό είναι επιβεβλημένος,  όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας». 



Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλά χωρίς αιδώ τις Λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας. Την ύστατη αυτή ώρα τους καλούμε να πάρουν πίσω το επίμαχο νομοσχέδιο και να φανούν έστω και μία φορά συνεπείς στις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν ως ένθερμοι υποστηρικτές για την αναγκαιότητα της ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: