Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ελαφρά κάμψη των μεριδίων της ΔΕΗ το Φεβρουάριο – Τσιμπάνε νούμερα τα ΕΛΤΑ

Κάτι λιγότερο από μία μονάδα φαίνεται ότι έχασε η ΔΕΗ το Φεβρουάριο στη συνολική προμήθεια ρεύματος, με βάση ανεπίσημα στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress το μερίδιό της κινήθηκε στα επίπεδα του 84% από 84,9% που είχε στο τέλος Ιανουαρίου με βάση τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει στο σχετικό δελτίο ο ΛΑΓΗΕ.
Η νέα απώλεια έρχεται να προστεθεί στη μισή μονάδα που έχασε τον Ιανουάριο, σε συνέχεια όμως ενός ανοδικού σερί κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός απώλειας μεριδίου στους δύο πρώτους μήνες του έτους είναι ανεπαρκέστατος και δεν μπορεί να καλύψει τους στόχους στους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα για το 2018. Πολύ περισσότερο όταν πρέπει να καλυφθεί και μια διαφορά πάνω από 10 μονάδες που σημειώθηκε το 2017.
Τα μερίδια των άλλων προμηθευτών το Φεβρουάριο έχουν μικρές αυξομειώσεις, καταγράφεται ωστόσο μια σημαντική ποσοστιαία άνοδος του μεριδίου των ΕΛΤΑ ιδίως στη Μέση Τάση, η οποία δεν δίνει βέβαια μεγάλα απόλυτα νούμερα (καθώς τα ΕΛΤΑ ξεκινούν από πολύ μικρό μερίδιο), συμβαδίζει όμως με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά για τον τρόπο που κινείται η νεοεισελθείσα στο ρεύμα κρατική εταιρεία ταχυδρομείων.
Σύμφωνα με αρκετούς παράγοντες του χώρου με τους οποίους συνομίλησε το energypress, τα ΕΛΤΑ έχουν μπεί με πολύ ανταγωνιστική φιλοσοφία, χτυπώντας τις τιμές, κυρίως στη Μέση Τάση και τους πολύ μεγάλους καταναλωτές της Χαμηλής Τάσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν πελάτες όχι τόσο από τη ΔΕΗ όσο από τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους.
Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν στελέχη των εμπορικών τμημάτων άλλων εταιρειών, τα επίπεδα στα οποία δίνουν προσφορές τα ΕΛΤΑ είναι κάτω του κόστους και, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «οδηγούν νομοτελειακά σε ζημιές».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι στο στρατηγικό σχέδιο που έχει παραδώσει το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ (εκεί ανήκει η εταιρεία), η προμήθεια ρεύματος χαρακτηρίζεται ως υψηλού ρίσκου, που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες, αλλά συνεπάγεται και κινδύνους. Πιθανές ζημιές, ως εκ τούτου, από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, θεωρείται απίθανο να γίνουν αποδεκτές από το εποπτεύον Υπερταμείο…
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου