DEH

DEH

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Με... Ελληνικά Καλώδια η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Το τμήμα του έργου που αφορά τις διασυνδέσεις των νησιών Σύρος-Τήνος, Σύρος-Πάρος και Σύρος-Μύκονος κατασκεύασε η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια, του ομίλου Βιοχάλκο στο πλαίσιο της υποβρύχιας και υπόγειας καλωδιακής διασύνδεσης με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) των Κυκλάδων.
Όπως δηλώνει η εταιρεία, και με αφορμή της χθεσινής
παρουσίας του πρωθυπουργού στη Σύρο για την παρουσίαση του έργου, η διασύνδεση των Κυκλάδων είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο για τη νησιωτική οικονομία που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του περιορισμού της ρύπανσης και της αύξησης του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και μέσω της ενεργειακής θωράκισης των νησιών των Κυκλάδων. 
Παράλληλα η παραγωγή των καλωδίων στα σύγχρονα εργοστάσια της Ελληνικά Καλώδια στην Ελλάδα συμβάλλει στη δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση της απασχόλησης.  
Ας σημειωθεί ότι το έργο που ανέλαβε και υλοποίησε η Ελληνικά Καλώδια αφορά στην κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV., στην πόντιση, και στην προστασία των καλωδίων στα παράκτια τμήματα, καθώς και στην υλοποίηση των απαραίτητων συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ.

https://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: