DEH

DEH

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η επόμενη μέρα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου μετά την αιφνίδια μετακίνηση Θεοδωρίδη – Όλα τα σενάρια για το νέο διευθυντή του σημαντικότερου ορυχείου της ΔΕΗ

Στη νέα του θέση, στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Κώστας Θεοδωρίδης, του οποίου η μετακίνηση από το μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην περιοχή και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των συνδικάτων, όπως της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του “Σπάρτακου”, που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.
Η Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία ημέρα στο Νότιο Πεδίο για τον Κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος μίλησε στο προσωπικό, διαβεβαιώνοντας ότι με την μετακίνησή του δεν υποβαθμίζεται το Νότιο Πεδίο, αλλά η ηγεσία της ΔΕΗ ρίχνει το βάρος στην αναβάθμιση της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είσπραξης των οφειλών που ανήλθαν σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο μέχρι τώρα διευθυντής του Νοτίου Πεδίου να πάρει κάποια μικρή παράταση παραμονής στην πρότερη θέση, ώστε να ενημερώσει τα στελέχη και να γίνει ομαλά η διαδοχή. Μια διαδοχή η οποία προετοιμάζεται και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα είναι ο νέος ορυχειάρχης, του μεγαλύτερου και πιο σημαντικού για την ΔΕΗ ορυχείου. Το βέβαιο είναι ότι τον Κ. Θεοδωρίδη θα αναπληρώσει προσωρινά στα καθήκοντά του, ο Στέργιος Παπατέρπος, τομεάρχης ηλεκτρολογικής συντήρησης, ο οποίος συγχρόνως τον τελευταίο χρόνο ασκεί καθήκοντα αναπληρωτή του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, όταν αυτός απουσιάζει.
Στο μεταξύ, στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ μελετούν την διάδοχη κατάσταση και ψάχνουν το στέλεχος εκείνο που θα αναλάβει το νευραλγικό πόστο της διεύθυνσης του μεγαλύτερου ορυχείου των Βαλκανίων. Γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, ενώ εντός της εβδομάδας ανεβαίνει στο λεκανοπέδιο και η Γενική Διευθύντρια Ορυχείων, Όλγα Κουρίδου. Η λύση αναζητείται εκ των ένδον, είτε με εσωτερικές μετακινήσεις είτε με την τοποθέτηση νέου διευθυντή. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση δεν θα είναι μονομερής μόνο από την διεύθυνση του ΛΚΔΜ ή και από την  Γενική Διεύθυνση Ορυχείων, αλλά θα έχει και την έγκριση του ίδιου του προέδρου της ΔΕΗ, Μανόλη Παναγιωτάκη, επειδή ακριβώς πρόκειται για το σημαντικότερο ορυχείο της επιχείρησης. Πάντως, η αναζήτηση του ανθρώπου για την πολυσυζητημένη θέση γίνεται μεταξύ τριών – τεσσάρων στελεχών, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διήμερο στο Νότιο Πεδίο ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Μαχτή, έμπειρου και παλαιού στελέχους στον τομέα της εξόρυξης, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής διαφόρων ορυχείων του ΛΚΔΜ, νυν διευθυντής του Ορυχείου Καρδιάς και αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Να σημειωθεί επίσης ότι από τον παραγωγικό τομέα της εξόρυξης, εκτός από τον Κ. Θεοδωρίδη, μετακινούνται κι’ άλλα στελέχη την πρώτη γραμμή παραγωγής από την υπόλοιπη χώρα προς την Γενική Διεύθυνση Εμπορίας. Από το ΛΚΔΜ έχει μετακινηθεί στην Αθήνα το επί σειρά ετών στέλεχος Γιάννης Καραμπακάκης, ο οποίος ανέλαβε τον Τομέα των Μεγάλων Πελατών. Ο Κ. Θεοδωρίδης αναλαμβάνει τον έναν εκ των τριών κλάδων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας Βόρειας Ελλάδας, τον κλάδο της βορειοδυτικής Ελλάδας, με ευθύνη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: