Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πέμπτη εκτός απροόπτου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή

Την Πέμπτη και εκτός απροόπτου αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ την Τρίτη 21 Ιουνίου θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή.

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αναμένεται στις 28 Ιουνίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα (περί τις 20 Ιουνίου) αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου.
Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις.

Την ίδια ώρα σε γενική απεργία και αποκλεισμό της Βουλής καλούν οι Αγανακτισμένοι  με στόχο την ματαίωση της συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Για την επίτευξη αυτού του


στόχου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος πήρε πέντε αποφάσεις με ισάριθμα ψηφίσματα.
Στο πρώτο ψήφισμα αποφασίστηκε, να κληθεί ο Λαός σε αποκλεισμό της Βουλής από την παραμονή της ημέρας κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου (14/06), να κληθεί σε γενική απεργία την ίδια μέρα και να δημιουργηθεί ομάδα αγανακτισμένων που θα οργανώσει την κινητοποίηση (προφανώς και η ημερομηνία θα προσαρμοστεί στην ημερομηνία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή).

Στο δεύτερο ψήφισμα αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα στους Αγανακτισμένους των άλλων πόλεων να κατέβουν εκείνο το διήμερο στο Σύνταγμα για την πραγματοποίηση πανελλαδικού συλλαλητηρίου του 1.000.000 διαδηλωτών.

Τα άλλα τρία ψηφίσματα προβλέπουν την δημιουργία ομάδας εργασίας που θα περιοδεύσει στις γειτονιές για την ενημέρωση του κόσμου, την συγκέντρωση υπογραφών για να γίνει Δημοψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να σταλεί αίτηση στο Μετρό με το αίτημα να λειτουργήσει όλη τη νύχτα της 14ης Ιουνίου.

Τέλος στους Αγανακτισμένους έρχονται να προστεθούν και πολλοί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την αντίθεση τους για το μεσοπρόθεσμό άλλα και την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις κορυφαίων πρώην υπουργών και βουλευτών απευθυνόμενοι στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον Πρωθυπουργό, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Βάσω Παπανδρέου Το βιοτικό επίπεδο θα πέσει κατά 30%, και η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στο λαό Όταν σου είπα να πάρεις μέτρα το Νοέμβριο του 2009 με αντιμετώπισες σαν ΟΥΦΟ. Δεν υπάρχει σχέδιο, αυτά που κάνετε έχουν κοντά ποδάρια. Που είναι οι μηνύσεις σε κερδοσκόπους; Αφήστε τα κόλπα με τα opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας

Έκτωρ Νασιώκας δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε και στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί τον Οκτώβριο του 2009. Θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις υπουργών. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Σοφία Γιαννακά δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτό που έπαθε ο Σόκρατες.
Νάντια Γιαννακοπούλου δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα. Συμπλήρωσε ότι όσοι από τους υπουργούς έχουν αποτύχει να διευκολύνουν την ελληνική κοινωνία και εμάς κατά την συνείδησή τους.
Τόνια Αντωνίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το «Μνημόνιο 2» θα αποτύχει, όπως το «Μνημόνιο 1». Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας.
Απόστολος Κακλαμάνης, μίλησε για ξεπούλημα: Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά.

 Θανάσης Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι δεν γίνεται να πουλήσουμε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Δημήτρης Καρύδης ο
ι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες, φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι.


Πάρις Κουκουλόπουλος Ζούμε το τέλος των διλημμάτων αφού φάνηκε ότι υπάρχουν πλέον και άλλες απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αφού τόνισε ότι ο απολογισμός Παπακωνσταντίνου είναι ειλικρινής, υπογράμμισε: «Αδειάσατε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσατε τις πλατείες». Αν ο απολογισμός είναι το σποτ, τότε έχετε χάσει την πραγματικότητα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε εισφορά αλληλεγγύης ύψους 3% επί του γενικού εισοδήματος ως εναλλακτική στη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ανάλογο μέτρο είχε εφαρμοστεί στη διάρκεια της ενοποίησης της Γερμανίας, ενώ για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φέρει στα ταμεία 2,7 δισ. ευρώ, υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου